Haberler

Çalımbay: "Göreve Geldiğimden Beri En Zorlu Hafta"

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Çaykur Rizespor maçında sakat ve cezalı oyunculardan dolayı istedikleri defans kurgusunu kuramayacaklarını söyledi.

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Çaykur Rizespor maçında sakat ve cezalı oyunculardan dolayı istedikleri defans kurgusunu kuramayacaklarını söyledi. Çalımbay, Antalyaspor'da göreve geldiğinden beri en sıkıntılı haftayı yaşadıklarını vurguladı.

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında pazar günü deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak Antalyaspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay haftalık basın toplantısını Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde gerçekleştirdi. Çalımbay, Çaykur Rizespor maçında cezalı ve sakat oyunculardan dolayı istedikleri defans kurgusunu kuramayacaklarını ifade etti. Çalımbay, "Galatasaray maçından önce eksiklerimizin olması bir şanssızlıktı. Şimdi Rizespor'a gidiyoruz yine aynı, en az 4 tane oyuncumuzdan yararlanamayacağız. Sıkıntılı bir durum. Telafi edeceğiz. Yapacak bir şey yok. Mutlaka oraya bir arkadaşımızı koyacağız ve oynatacağız. İstediğimiz şekilde bir defans kurgumuz olmayacak ama en iyisini çıkarmaya çalışacağız" dedi.

"Ligin ikinci yarısına iyi başladık"

Ligin ikinci yarısına çok iyi şekilde başladıklarını ifade eden Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Ligin ikinci yarısında şuana kadar oynadığımız maçlarda almamız gereken puanları aldık. Akhisar ve çok üzüldüğümüz Galatasaray maçları oldu. Galatasaray maçında 2-0 geriye düşmemize rağmen 2-2 beraberliği yakaladık. İlk yarısı bizim istediğimiz gibi olmadı ama ikinci yarıda çok iyi oynadık" şeklinde konuştu.

"Galatasaray maçının ikinci yarısındaki performansın üstüne çıkmalıyız"

Galatasaray maçında sakatlanan Diego'nun 5-6 hafta sahalardan uzak kalacağını dile getiren Çalımbay, "Diego, Galatasaray maçından çıkmamış olsaydı farklı olurdu. Futbolun içinde bunlar var. Futbol çok ciddi bir iş. O gün bireysel bir hatadan kötü bir gol yedik. Gol son dakika da olduğu için döndüremedik. Maçın başından beri bizi destekleyen taraftarımız ve bizi kötü etkiledi. Mutlu olduğumuz tek şey ikinci yarıda sahaya koyduğumuz performans. Bunun üstüne çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

"Geldiğimden beri en zorlu hafta"

Antalyaspor'da göreve geldiği günden beri en sıkıntılı haftayı geçireceğini belirten Çalımbay, "Defans kurgusu kuramıyoruz. Sakıp sarı kart cezalısı, Motta ailevi nedenlerden dolayı daha kendine gelemedi, Yekta'nın sakat olması, El Kabir'in oynayıp oynamayacağının belli olmaması... Bunlar bizim için kötü oldu. Hiç böyle bir şey yaşamadık. Bambaşka bir defansla maça çıkmamız bekleniyor. Baya bir sıkıntımız var. İnşallah yerlerine oynayacak arkadaşlarımız en iyisini sahaya yansıtacaklardır" ifadelerini kullandı.

"Final gibi maç olacak"

Çaykur Rizespor maçının kendileri ve rakip takım için çok önemli olduğunu dile getiren Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Rizespor maçında bizim iyi bir sonuçla ayrılmamız gerekiyor. Çıkışa geçmemiz ve oynadığımız oyunun hakkını almamız gerekiyor. Her şeyin farkındayız. Zor bir maç olacağının farkındayız. 2 haftadır kaybettiğimiz maçların telafisini yapmalıyız. Final gibi bir maç. Bu maçı kaybetmek istemiyorum. İyi bir şekilde bitirip ileriye dönmek istiyoruz. Beşiktaş ve Milli maç için verilecek ara bizim için çok önemli. Her takım sıkıntılar yaşar bizde şuan onu yaşıyoruz. Önemli olan kalan 11 maçta üstüne koymak. Tek sıkıntımız bu hafta yaşayacağımız defans olacak. Sahada yapılması gereken ne varsa onu yapacağız. Bu sezonu ilk 10 içerisinde bitirmek. Seneye de iyi transferler yaparak yüzde yüz ileriye oynayan bir takım olacağız."

"Motta'nın bu sene faydalı olacağını sanmıyorum"

Sol bek oyuncusu Sakıp Aytaç'ın Galatasaray maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmesini de değerlendiren Çalımbay, "Sakıp'ın Galatasaray maçında gördüğü kart kart değil. Öyle kart görülmez. Bir profesyonel futbolcunun öyle kart görmemesi gerekiyor. Başka türlü kart görse affedilir ama bu olmadı. Bizim şu an en büyük sıkıntımız o. Bir arkadaşımız cezalı, bir arkadaşımız ailevi nedenlerinden dolayı sıkıntılı. Bu sene bize bir faydası olacağını sanmıyorum Motta'nın. O da bizim bir şanssızlığımız diyorum. Galatasaray maçından önce eksiklerimizin olması bir şanssızlıktı. Şimdi Rizespor'a gidiyoruz yine aynı, en az 4 tane oyuncumuzdan yararlanamayacağız. Sıkıntılı bir durum. Telafi edeceğiz. Yapacak bir şey yok. Mutlaka oraya bir arkadaşımızı koyacağız ve oynatacağız. İstediğimiz şekilde bir defans kurgumuz olmayacak ama en iyisini çıkarmaya çalışacağız" değerlendirmesini yaptı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Rıza Çalımbay Galatasaray Antalyaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title