Haberler

    Çalımbay'dan Sosa'ya 'Ben Olsaydım Seni Oynatmazdım'

    Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bordo-mavili kulübün, gücü, taraftarı ve lobisi ile her zaman şampiyonluğa oynayacak bir takım olduğunu söyledi.

    Çalımbay, bordo-mavili takımın ikinci yarı hazırlıklarını sürdürdüğü  Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, şöyle  konuştu:
    "Trabzon'daki baskıdan olumsuz etkilenmiyorum. 20 sene Beşiktaş'ta  oynadım, her zaman vardı. Baskı o kadar önemli değil, sen işini yapacaksın, işine  bakacaksın. Sezon başında kendi takımımızı kurabilseydik, birlikte  çalışabilseydik, ne baskı ne de başka bir şeyden korkumuz yoktu. Trabzonspor her  zaman şampiyonluğa oynar, planlamayı, futbolcu seçimini doğru yaparsan. Taraftar,  şehir ve lobi olarak güçlüyüz. Tek şey biraz zaman, biraz sabır, plan program ve  Trabzon'a göre oyuncu alman gerekiyor. Futbolu çok seven bir yer, mükemmel bir  taraftarı var. Şehirdeki en önemli şey müthiş taraftar. Onlarla bütünleşince  başarı gelir."
    Deneyimli teknik adam, zirve ile aralarında fazla puan farkı  bulunmadığını hatırlatarak, "Puan farkı fazla değil ama sezon başı doğru düzgün  planlı programlı gidebilseydik şu an daha farklı bir yerde olurduk. İlk 4 maçımız  hayati derecede önemli. Bu 4 maç yol haritamızı belli edecek. Yarıştan kopmak  istemiyoruz. Kupada ve ligde en iyi yerlere gitmek istiyoruz. Şu an ben geldim,  benim yapacak hiçbir şeyim yok, bu kadro ile gidiyorum. Kadrodan genel olarak  memnunum ama kendi ekibimi kurmak isterdim." ifadelerini kullandı.
    "Aynı mevkide 6 oyuncu var"
    Rıza Çalımbay, Trabzonspor'da göreve geldiğinde en büyük sorunun kadro  yapılanması olduğunun altını çizerek, "Aynı mevkide 6 oyuncu var, bunun 2'si  oynayacak, 4'ü oturacak. Bu herkes için zordur, sorun buydu. Maç kaybı ve takımın  durumundan dolayı bütün oyuncularda bir güvensizlik de vardı. Saha dışı ve içinde  çalışarak bu sorunu bir nebze hallettik ama hala bazı küçük sorunlar bitmiş  değil." değerlendirmesinde bulundu.
    Sezon ortasında geldikleri için takıma kondisyon olarak bir yükleme  şansı bulunmadığını aktaran Çalımbay, "Elimizden geldiğince oyuncu  arkadaşlarımızın kapasitelerini yükseltmeye çalıştık. Beklentilerimizi  oyuncularımıza anlattık. O da 1-2 haftamızı aldı. Oyun planımızı arkadaşlarımıza  anlatmaya çalışırken, o anda da maç kaybettik. Malatya maçını kaybettik. O da en  çok üzüldüğüm maçlardan bir tanesiydi. Trabzonspor gibi bir takıma sonradan  gittiğiniz zaman bir an önce başarı yakalamak kolay değil. Ama biz çok iyi bir  seri başlattık, o seri ile iyi bir yere geldik. Önemli olan şimdi bu seriyi devam  ettirmek." şeklinde konuştu.
    "Sakıb ve Maicon'u şu an vermiyorlar"
    Rıza Çalımbay, bordo-mavili takımın transfer çalışmaları hakkında da  bilgi vererek, şunları kaydetti:
    "Bu konuda gerçekçiyiz. Biz hiçbir takımın, özellikle kendi kurduğum,  bildiğim Antalyaspor'un oyuncusunu, kulübü izin vermedikten sonra almamız mümkün  değil. Ben ve yönetimimiz görüştü, açık açık istedik, çünkü Sakıb'ın sezon sonu  sözleşmesi bitiyordu, istedik ama kulübü vermedi. Olay bu. Sakıb ve Maicon'u şu  an vermiyorlar. Verebilirlerse almak isteriz. Bizim kesinlikle transfer yapmamız  gerekiyor ama benim mevcut oyuncumun alacağı varsa, kulübümüzün maddi yönden  sıkıntısı varsa mevcut kadro ile devam ederiz ama bazı arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmamız gerekiyordu."
    Çek sol bek Filip Novak'ın transferi için de girişimlerinin devam  ettiğini anlatan Çalımbay, "Novak'ın transferiyle ilgili uğraşıyoruz. Mas gitti,  Mas konusunu açmak istiyorum. Mas'ı biz göndermedik, ailesinden dolayı gitmek istiyordu, her maç ve antrenmandan sonra 'gitmek istiyorum' diyordu. Biz de  mecburen gönderdik. Son konuşmamızda, 'Eğer beni göndermezseniz, ailem orada ben burada size bir katkım olmaz.' dedi. Biz de izin verdik." ifadelerini kullandı.
    "Rodallega'nın şanssızlığı Burak"
    Bordo-mavili takımın teknik direktörü, tek forvet oynadıklarını ve  Burak Yılmaz'ın yüksek performansı nedeniyle Hugo Rodallega'ya fazla şans  veremediklerini söyledi.
    Rıza Çalımbay, Hugo Rodallega'nın çok önemli bir futbolcu olduğunun  altını çizerek, "Rodallega'nın şanssızlığı tek forvet oynuyoruz ve Burak var  bizde. Burak da çok iyi oynuyor. Yaşanan sıkıntılardan biri bu. Her zaman  Rodallega'yı hazır tutmamız gerekiyor, çünkü çok kaliteli bir oyuncu. Akhisar'dan  geldiği zaman Trabzonspor için çok önemli bir oyuncuydu. O da tabii ki üzülüyor."  diye konuştu.
    "Sosa'ya 'ben olsaydım seni oynatmazdım' dedim"
    Çalımbay, Jose Sosa'nın da kaliteli bir oyuncu olduğunu ancak geldiği dönemde hemen oynatılmasının doğru olmadığını belirtti.
    Sosa'nın hazır gelmediğini vurgulayan Rıza Çalımbay, "Geçen sezon  Milan'da da istediği kadar oynayamadı. Buraya da hazırlık dönemi yapmadan,  hazırlık maçı oynamadan gelmiş, gelir gelmez hemen başlamış, iki maç oynamış.  Tekrar istemediği bir durum olmuş. Sosa'ya söyledim 'Ben olsaydım seni  oynatmazdım' dedim. En az 15 gün ayrı bir antrenman yapar, sonra durumuna  bakardık." şeklinde konuştu.
    Çalımbay, Sosa ve kaleci Esteban'ın kampa geç katıldıkları için ceza  alacaklarını vurguladı.
    "Trabzonspor gibi bir camiada çalışmak benim için onur"
    Trabzonspor yönetiminin kendisine 2 yıllık sözleşme önermesine rağmen  1 yıllık sözleşmeye imza atmak istediğini aktaran deneyimli teknik adam,  sözlerini şöyle tamamladı:
    "Bana '2 yıl' dediler, ben 1 yıl attım. Birbirimizden memnun olursak  Trabzonspor gibi bir camiada çalışmak benim için büyük bir zevk ve onurdur. 1 yıl  atmamın sebebi iki tarafın da birbirini tanıması içindi. Trabzonspor takımı her  zaman şampiyonluğa oynar. Benim oyun yapım belli, her zaman galibiyete oynayan  bir düşüncem var. Defans yapacaksam bunu önde top tutarak yaparım. Kafamdaki tek  şey maçı kazanmak. Trabzonspor'da hedef her zaman var. İlk hedefimiz kupa, bu  skoru telafi edecek güce sahibiz. Bazı eksiklerimiz var onları gidermemiz  gerekiyor."

    Kaynak: Skorer / Spor

    Rıza Çalımbay Trabzonspor Beşiktaş Belek Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title