Haberler

Calıfornıa: Ortadoğu'da Savaş Gerginliği

Lübnan asıllı Amerikalı aile, Lübnan'dan California'nın Burlingame kentindeki evlerine sağ salim dönmenin buruk sevincini yaşıyor.

Lübnan asıllı Amerikalı aile, Lübnan'dan California'nın Burlingame kentindeki evlerine sağ salim dönmenin buruk sevincini yaşıyor.

Her yıl tatil amaçlı Lübnan'a giden Lübnan asıllı anne Amal Ebu Halil ve 4 çocuğu, bu yıl İsrail saldırılarının ortasında kaldı. Eşi ve çocuklarının sağ salim eve dönmesinin sevincini yaşayan baba İbrahim Ebu Halil ise bir yandan İsrail saldırılarında kuzenini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Lübnan'da yaşananları "dehşet verici" olarak değerlendiren Amal Ebu Halil (30), "Her yıl Lübnan'ı ziyaret ediyoruz; ama bu yıl korku dolu anlar yaşadık. Dehşet vericiydi. Köprüleri bombaladılar, 3 gün mahsur kaldık. Eşimi düşünüyordum acaba bize bir şey olmadan ona kavuşabilecek miyiz diye. Şükürler olsun şimdi yanındayız. İsrail'i kınıyorum. Onlardan yeteri kadar çektik. Artık bizi rahat bırakmalarını istiyorum. Hizbullah'ı seviyorum. Onlara yüzde yüz katılıyorum; çünkü Lübnan halkını koruyor ve onlar için savaşıyor" dedi.

9 yaşındaki Wassim de Lübnan'da çok korktuğunu belirterek, "Amcam, dedem ve büyükannemle birlikteydik. Ne zaman bir duman görsem 'birileri bir şeyler yakmış' diyorlardı. Sonrasında bomba olduğunu anladık. Havaalanına giderken de dumanları sorduğumda amcam bana korkmamam için 'birisi lastik yakmıştır' dedi; ama bize çok yakın olan bombalar olduğunu anladım. Amcamlarda her an tehlike içersinde uyuyorduk" şeklinde konuştu.

7 yaşındaki büyük kızı Dana da, "Güney Lübnan'daydık ve çok korktum. İsrailliler orayı sürekli bombalıyorlardı. 3 gün mahsur kaldıktan sonra ancak amcamlara ulaşabildik. Amcam taksi tuttu. Bombaların arasında köprüden geçerken annem sürekli ağlıyordu" ifadelerini kullandı.

Hizbullah'ı desteklediğini belirten oto galeri sahibi baba İbrahim Ebu Halil (41) ise "Lübnan'ı seviyoruz, bombalamayı bıraksalar şimdi giderim. İsrail'in bunu yapmaya hiç hakkı yok. Çocukları ve masum insanları öldürüyorlar. Hizbullah'tan başka kimse Lübnan'ı desteklemiyor. Eğer birileri sizin akrabalarınızı öldürüyorsa onlara karşı olan Hizbullah'ı desteklersiniz. Hizbullah lideri, Lübnan'ı korumak için her zaman elinden geleni yapıyor. Yahudileri öldürmek için değil, İsrail'in yaptıklarına karşılık savaşıyor. Bir çok Yahudi komşum var saygı duyarım. Bence İsraillilerin çoğu suçlu. Bu da diğer Yahudileri lekeliyor" diye konuştu.

Ebu Halil ailesinin komşusu Linet isimli Hıristiyan bayan da, Hizbullah'a karşı olduğunu vurgulayarak "Fakat İsrail'i de desteklemiyorum. Bütün suçu hükümetin. Hükümet, çok aciz, hiç bir şey yapmıyor. Belki de böylesi daha iyi oldu en azından demokratik bir hükümet oluşur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title