Haberler
BBC

California'daki Orman Yangınında Ölü Sayısı 66'ya, Kayıp Sayısı da 631'e Çıktı

Güncelleme:

ABD'nin California eyaletinde 8 Kasım'da başlayan orman yangınında ölü sayısı 66'ya, kayıp kişilerin sayısı da 631'e çıktı.

ABD'nin California eyaletinde 8 Kasım'da başlayan orman yangınında ölü sayısı 66'ya, kayıp kişilerin sayısı da 631'e çıktı. Kayıp sayısı dün 297 olarak açıklanmıştı.

9,400 itfaiye görevlisinin kontrol altına almaya çalıştığı, eyalet tarihinin en büyük yangınında yaklaşık 12 bin evin kül olduğu bildiriliyor.

TRUMP BÖLGEYİ ZİYARET EDECEK

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumartesi günü bölgeyi ziyaret edeceği açıklandı.

Yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılmış, birçok bölge sakini alevlerden kaçamamıştı.

California İtfaiye Müdürlüğü, henüz yangının yüzde 40'ının kontol altına alındığını açıkladı.

YANGININ AY SONUNDA KONTROL ALTINA ALINMASI BEKLENİYOR

Şimdiye kadar 56 bin hektarlık bir alanda yıkıma neden olan yangının bu ay sonundan önce kontrol altına alınması beklenmiyor.

Felaket bölgesindeki arama çalışmalarına askerler de destek veriyor. Arama çalışmalarının haftalar alabileceği belirtiliyor.

California'da Orman Yangınında Kayıp Sayısı 631'e Çıktı

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ DEĞİL

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.

Ancak yangının bölgedeki yüksek gerilim hattından çıktığı tahmin ediliyor. Bazı bölge sakinleri, yerel bir enerji dağıtım şirketine dava açtı.

California'da orman yangınları genel olarak yazın başlıyor. Eyalette sonbaharın başlangıcına kadar yangınlar görülüyor. Bölgede son bir aydır yağış kaydedilmedi.

California'da Orman Yangınında Kayıp Sayısı 631'e Çıktı

BBC

Amerika Birleşik Devletleri California Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title