Haberler

Çaldıran-Doğubayazıt Yolu Açılıyor

Terör saldırıları nedeniyle geçen yıl ulaşıma kapatılan Van Çaldıran-Ağrı Doğubayazıt yolunun yeniden açılacağı bildirildi.

Terör saldırıları nedeniyle geçen yıl ulaşıma kapatılan Van Çaldıran- Ağrı Doğubayazıt yolunun yeniden açılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Çaldıran ilçesini ziyaret etti.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar tarafından karşılanan Zorluoğlu ve beraberindekiler, daha sonra muhtarlarla toplantıya katıldı.

Zorluoğlu, toplantıda, Tendürek Dağı'nda sürdürülen operasyonda şehit olan Jandarma Üsteğmen Mehmet Sakallı'nın ailesine başsağlığı diledi.

"Terörle mücadelede başarılı bir yıl geçti"

Van'da 4 aydır terörle mücadelenin başında olduğunu anımsatan Zorluoğlu, şunları belirtti:

"2017 yılını bir bütün olarak değerlendirdiğimde, güvenlik güçlerimizin halkımızdan ve sizlerden aldıkları desteklerle terörle mücadelede çok başarılı bir yıl geçirdiğini söyleyebilirim. Devletimizin ve hükümetimizin terörle mücadeledeki kararlı tutumu, terör hadiselerinden bıkan halkımızın da devletimizle ve güvenlik kuvvetlerimizle daha çok irtibatlı ve iş birliği içerisinde olması, terörle mücadelede bizim en önemli gücümüzdür. Allah'ın izniyle bu mücadele, kışın da önümüzdeki yıl da devam edecek. Buralarda bir tek terörist, benim kırsaldaki, şehirdeki vatandaşlarımı rahatsız edemeyecek hale gelinceye kadar, bu mücadele devam edecek."

Zorluoğlu, Çaldıran'da tekstil alanında yatırım yapıldığını, ilçenin seracılık, jeotermal gibi alanlarda da gelişeceğini ifade etti.

Huzur ve güvenin olmadığı yerlere yatırımcının gitmediğini vurgulayan Zorluoğlu, "Şimdi biz bu huzur ortamının muhafazası için çalışıyoruz. Sizlerden, bizlerin alandaki tutan eli, gören gözü, işiten kulağı muhtarlarımız olarak, her alanda olduğu gibi terörle mücadelede de destek bekliyoruz." dedi.

-"Terör örgütlerinin hepsi bitirilecek"

"Terör örgütlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yenmesi asla söz konusu olamaz" ifadesini kullanan Zorluoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunu terör örgütleri de biliyor. Devletimiz kararlıdır ve terörle mücadelesi de karalılıkla devam edecektir. Bu mücadele mutlaka terör örgütlerinin tasfiye edilmesiyle sona erecektir. PKK'sı da FETÖ'sü de DEAŞ'ı da bitirilecektir. Sizleri, vatandaşlarımızı tehdit eden diğer terör örgütleri de bitirilecektir. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın tereddüdü olmasın. Vatandaşın bu mücadeledeki katkısı çok önemlidir. Sizler de mahallelerinizde vatandaşlarımızın temsilcileri olarak güvenlik güçlerimize destek olacaksınız."

Zorluoğlu, ilçe ekonomisi için büyük önem taşıyan ancak geçen yıl terör saldırıları nedeniyle ulaşıma kapatılan Çaldıran-Doğubayazıt karayolunun yeniden açılacağını dile getirdi.

Zorluoğlu, "Birkaç gün içerisinde oradaki tedbir kaldırılacak. Benzer hadiselerin önümüzdeki yıl yeniden yaşanmaması, yolu kullanan araçların terör saldırılarına maruz kalmaması için bir dizi ilave tedbir aldık." dedi.

Yolun kapanmasının herkese zarar verdiğini vurgulayan Zorluoğlu, "Bu saldırılara karşı eğer hepimizin sesi bütünlük içerisinde yükselmezse, o zaman terör örgütüne gereken mesajı vermemiş oluruz. Buralarda terör hadiselerinin tekrar etmemesi için bize destek olun ve sesinizi yükseltin." ifadesini kullandı.

Zorluoğlu daha sonra ilçedeki çeşitli açılış programlarına katıldı.

Çaldıran programına İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Müftüsü Nimetulah Arvas da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Zorluoğlu Çaldıran Ağrı Politika Güncel Haberler

title