Haberler

Çaldıran'da Şehit Sayısı 4'e Yükseldi (3)

OPERASYONDAN DÖNEN ASKERLER SALDIRIYA UĞRADI: ŞEHİTLER VARVan'ın Çaldıran ilçesi ile Ağırı'nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek Dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlar sırasında üs bölgesine dönmekte olan askeri birlik saldırıya uğradı.

OPERASYONDAN DÖNEN ASKERLER SALDIRIYA UĞRADI: ŞEHİTLER VAR

Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağırı'nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek Dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlar sırasında üs bölgesine dönmekte olan askeri birlik saldırıya uğradı. Akşam saatlerinde Gülizar mevkiinde pusu kuran PKK'lı teröristler uzun namlusu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte birçok askerin yaralındığıı ve şehitlerin de olduğu bilgisine ulaşıldı. Bölgede takviye birliklerle geniş çaplı operasyon sürdürülürken, teröristlerle de yer yer çatışmaların sürdüğü belirtiliyor.

VALİ TAŞYAPAN: 8 ŞEHİT OLMA İHTİMALİ VAR

Çaldıran'daki opearasyonlar sırasında yaralanan ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'de tedvi altına alınan yaralıları ziyaret eden Van Valisi İbrahim Taşyapan çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bugün aynı bölgede yaşanan çatışmayla ilgili bilgi veren Vali Taşyapan, dün 4 şehidin olduğunu, bu akşam da 8 şehit olma ihtimalinin bulunduğunu, ama rakamları netleştiremedikleri için gerekli açıklamayı yarın paylaşacaklarını söyledi. Vali Taşyapan Tendürek bölgesinde 3 günden bu yana "Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur-3" operasyonunda yürütüldüğünü belirterek şöyle konuştu:

"3 günden bu yana Tendürek Dağı'nda operasyonlarımız sürüyor. Yaralı ve şehitlerimiz var. 12 yaralımız bu anda burada tedavi görüyor. Çok şükür durumları iyi hepsinin de. Doktorlarımız gereken ilgi ve alakayı gösteriyor. Bir şehidimizi uğurladık. Bir şehidimiz şu anda burada. Diğer şehiterimizi de hazırlamaya çalışıyoruz. Operasyon devam ediyor. Terörle mücadelemiz bütün kararlılıkla sürüyor. Asker ve polislerimiz ülkede terör bitene kadar mücadeleye devam edecek. Şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. İnşallah kısa zamanda yaralılarımız sağlıklarına kavuşacaklar. 2 yaralımızın bacaklarında sıkıntı var. Onlarda en kısa zamanda sağlıklarına kavuşacaklar inşallah."

Çatışmanın devam ettiği için şehit sayısının netleşmediğini de belirten Vali Taşyapan, "Şu anda bir rakam söylemek doğru olmayacak. Yarın gerekli açıklamaları yapacağız. Dün 4 şehidimiz vardı. Bu akşam da 8 şehit olma ihtimali var ama rakamları netleştiremediğimiz için yarın paylaşacağız. Etkisiz hale getirilen teröristler var ama çatışma devam ediyor, o tespitler çatışmanın ardından netleşecek ve gerekli açıklamalar yapılacak."

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ile birlikte yaralıları ziyaret eden Vali Taşyapan, hastanedeki doktorlardan da yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Orhan AŞAN/VAN, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tendürek Dağı Doğubeyazıt Çaldıran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title