Haberler

Çaldıran'a 2 Bin Baş Kapasiteli Hayvan Pazarı

Van’ın Çaldıran Belediyesi tarafından 10 bin metrekare alan üzerinde 2 bin baş kapasiteli hayvan pazarının yapılması için çalışmalar başlatıldı.

Van'ın Çaldıran Belediyesi tarafından 10 bin metrekare alan üzerinde 2 bin baş kapasiteli hayvan pazarının yapılması için çalışmalar başlatıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Çaldıran ilçesinde canlı hayvan fiyatı oluşumunda üretici etkisinin ve rekabet kapasitesinin arttırılarak hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla 'Çaldıran Belediyesi Hayvan Pazarı Alanı' projesini hazırladıklarını söyledi. Tekin Dundar, "Hayvancılık, ilçemiz için en önemli iktisadi faaliyet alanını oluşturmaktadır. Ancak, pazarlama aşamasında sağlıklı fiyat oluşmadığı için yetiştiriciler büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu nedenle, kurulacak olan canlı hayvan pazarı bir yandan yetiştiricilerin diğer yandan sektörde faaliyet gösteren diğer işletmelerin sürdürülebilir bir faaliyet yapmaları teşvik edilecektir. Toplam alanı 10 bin, kapalı alanı ise 2 bin 500 metrekare olarak planlanan pazarda; dört tarafı açık, saçak yüksekliği 4 metre olan çelik yapı sundurma da yapılacak. Her biri 50 metrekare olan 46 adet küçükbaş hayvan padoğu yapılacak. Padoklar galvanizli demirden yapılacak. Her padokta 1 adet devirmeli hayvan suluğu yapılacak. Hayvan pazarı görevlisi ve veteriner hekimin hizmet verebileceği 100 metrekare tek katlı betonarme bina yapılacaktır. Toplam alanı 2 bin 500 metrekare olan hayvan pazarının zemini sıkıştırılmış kaba çakıl ile düzenlenecek. Padok zeminleri ise balıksırtı şeklinde kaba çakıl ve iri mıcır ile düzenlenecek. Sıvı gübre padokların iki yanına yapılacak kanal ile gübre çukuruna cazibe ile taşınacak. 30 metreküp olan gübre çukuru, 2 haftada bir vidanjör ile çekilerek boşaltılacak. Katı gübre ise 10 günde bir traktör ile sıyrılarak çevredeki tarlalara taşınacak. Çaldıran ilçesinin kuzey doğusunda ilçeye 4 kilometre mesafede, tüm köylerin kolay ulaşabilecekleri Oruçlu Mahallesi sınırlarında canlı hayvan pazarı kurulacak. Günde aynı anda 2 bin küçükbaş hayvan, tesis edilen hayvan pazarında satışa sunulabilecektir" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çaldıran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title