Haberler

Çal'dan Gürcistan'a Domates İhracatı

Denizli'nin Çal ilçesinde örtü altı sebze yetiştiriciliği kapsamında üretilen domateslerin Gürcistan'a ihracatına başlandı.

Denizli'nin Çal ilçesinde örtü altı sebze yetiştiriciliği kapsamında üretilen domateslerin Gürcistan'a ihracatına başlandı.

Çal Belediyesi ve Çal Ziraat Odası'nın öncülüğünde örtü altı sebze yetiştiriciliği kapsamında bu yıl bölgeye kurulan seralarda üretilen domateslerin Gürcistan'a ihracatı nedeniyle ilçede tören düzenlendi.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, törende yaptığı konuşmada, bu yıl bölgeye kurulan seralarda yetişen domateslerin ihracata gitmesinin büyük sevinç yarattığını belirtti.

Rekoltede de rekor kırıldığını, ortalama ağırlığı 160-180 gram olan Torry cinsi domatesin tanesinin ortalama 600 grama ulaştığını dile getiren Akcan, "Başta üreticilerimiz olmak üzere Çal Ziraat Odası yönetim kuruluna, bu projeye emek veren Çal Belediyesi'ndeki mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Domates fideleri geçtiğimiz mayıs ayında toprakla buluştu. Bu kadar kısa sürede iç ve dış piyasada aranan ürün oldu. Çal domatesi artık bir markadır. Gelecek yıllarda sera sayısı artacak ve yayla seracılığıyla Çal'a tersine göçü başarmak için en somut ve en önemli adımı atmış olacağız." ifadelerini kullandı.

İhracatçı firmaya ait domates yüklü tır, Çal'dan Gürcistan'a hareket etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gürcistan Denizli Çal Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title