Haberler

Çakır, Kampüs İhalesinin Yapılmasını İstedi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi AK Parti Teşkilatı Başkanı Fatih Çakır düzenlediği basın toplantısında Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Kampüsü ihalesinin bir an önce yapılmasını istedi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır parti binasında Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi ve bazı parti yöneticilerinin katılımı ile basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın son yapılan 2. Olağanüstü konkrede MYK'ya seçilmesinin kendileri için gurur vesilesi olduğunu belirterek, yeni kurulan kabinede de Ereğli'ye yakın birçok ismin yer aldığını söyledi.

AK Parti'nin Ereğli'ye kazandırdığı hizmetleri anlatan Çakır, Kandilli tepesi ile Kozlu arasındaki 20 km'lik yolun asfalt ihalesinin yapıldığını ve önümüzdeki günlerde açıklanacağını dile getirdi. Çakır Kandilli tepesi ile Kepez arasında kalan yolun yapımının ise bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı.

"2 OKULUN İHALESİ YAPILDI, 1 TANESİ EKAP'A BİLDİRİLDİ"

Kdz. Ereğli ilçesi için büyük öneme sahip Danışmentli ve Yazıcılar Köyü okullarının ihalelerinin yapıldığını, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu ihalesinin ise EKAP'a bildirildiğini belirten Çakırn "Melih Şule ilkokulunun çalışmaları sürüyor. Dere seviyesinde olduğundan dolayı milli eğitim bakanlığı bodrumlu projeyi beğenmedi. Şimdi bodrumsuz proje çiziliyor. 20 gün içinde bu da tamamlanarak EKAP'a bildirilerek ihaleye çıkılacak. 2015 yılından beri takip ettiğimiz bu beş okul Ereğli'de bazı bölgeleri yeniden tekli öğretime taşıyacak. Mesela Orhan Oğuz şu an yaklaşık bin 400 öğrencisinde ikili eğitim yapıyor. 700 sabahçı, 700 öğlenci. Bu okulu devreye almak suretiyle o bölgeyi de ikili öğretimden kurtarmış olacağız. Melih Şule Ortaokulu da Kırmacı bölgesine ciddi bir rahatlık katacak. 2016 okullarımızı da bekliyoruz. Kepez'e, Gülüç Vesile Dikmen'e, Atatürk Ortaokulunun yıkılıp yeniden yapılmasıyla ilgili. Onları da önümüzdeki Haziran ayına kadar açıklanacak. Normalde ilk ve ortaokullar nisan ayına kadar açıklanıyordu. Bu sene biraz geç kaldı. Liseleri direk Milli Eğitim Bakanlığı bütçesiyle yapıldığı için açıklanma tarihleri Haziran. Ereğli'de bunları önemisyoruz, Ereğli'de en az iki üç lise kazandırarak liseleri de tekli öğretime geçirmek istiyoruz. Onun yanında Ereğli'ye vasıflı öğrenci yetiştirmek adına, İstihdama daha kolay ulaşabilmesi adına bir lise kazandırmayı düşünüyoruz. Bunu Kapsamlı bir şekilde Milli Eğitim Müdürlüğümüzle paylaşacağız ama Yapı Malzemeleri Lisesi olacak. Bunun fikrini Ereğli'de bir abimiz verdi. Bunda yapı denetim elemanlarından tutun, hem müteahhitlerin, hem belediyelerin işine yarayacak ara eleman yetiştirmek için okul açacağız" dedi.

"TERSANELERDE 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR"

Kdz. Ereğli tersaneler bölgesinde şu anda 500 kadar istihdam sağlandığını ifade eden Çakır, Başbakan Binali Yıldırım'ın bu sektörden gelmiş olmasının tersanelerdeki sorunun çözümünde kolaylık sağlayacağını söyledi. Çakır konuşmasında şu sözleri sarf etti; " Şu anda tersanelerde 500 kadar tekrar istihdam başladı. Bunu kısa vadede 700-1000'lere taşımak istiyoruz. Bununla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'na bir ziyaretimiz olmuştu, bakanlarımız değiştikten sonra bunu yine tekrarlayacağız. Kandilli Alacaağzı Maden Ocağı 29 Haziran'da yeniden ihaleye çıkak. Rödevans bedelleri en düşük bedellerden tutuldu. İstiyoruz ki eskisi kadar 800-850 kişi, hatta daha fazla istihdam olur diye ümit ediyoruz. İnşallah iyi bir firma alır. "

"BÖYLE BİR PROJEMİZ YOK"

Kdz. Ereğli'ye kampüs kurulma aşamasında ilçeye üniversite talebinin doğru bir yaklaşım olmadığı görüşünü savunan Çakır, lobilerin ürkütülmemesi gerektiği ifade etti. Çakır konuşmasında " Öncelikle Ereğli'ye yakışan öğrenci sayısına çıkmamız lazım. Öğrenci sayınız 3 binlerdeyken, bunu 15 binlere taşıyamamışken, bugün Ereğli'ye ait bir üniversite olsun demek ayakları yere basmayan bir proje olur. Bizim projelerimizde de böyle bir proje olmaz. Önce bu seviyelere geldikten sonra o günün şartlarında değerlendirilebilecek olaylar. Erken konuşmamak lazım. Bazı lobileri gereksiz yere karşımıza almamak lazım. Yaptığımız bir şeyin, söylediğimiz bir şeyin şehre, bölgeye, insanlığa bir faydası olması lazım. Faydası olsun derken sürece zarar vermiş olabiliriz. Ondan dolayı herkesi temkinli görüş açıklamaya davet ediyoruz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak AK Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title