Haberler

Çakıcı İçin Lehe Hüküm Yok

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görülen Duruşmaya Aralarında Alaattin Çakıcı'nın da Bulunduğu 20 Hükümlü Katılmadı. Davaya İlişkin Görüşünü Açıklayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Murat Yönder, Hükümlü Sanıklardan Alaattin Çakıcı ile Mükerrem Selçuk Hakkında Yeni Tck'nın Lehe Bir Düzenleme G...

İstanbul 14`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmaya aralarında Alaattin Çakıcı`nın da bulunduğu 20 hükümlü katılmadı. Davaya ilişkin görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Murat Yönder, hükümlü sanıklardan Alaattin Çakıcı ile Mükerrem Selçuk hakkında yeni TCK`nın lehe bir düzenleme getirmediğini belirterek Çakıcı ve Selçuk yönünden yeni TCK`nın uygulanmasına yer olmadığına karar verilmesini istedi. Savcı Yönder, aralarında Adnan Çiçek ile Tevfik Ağansoy cinayetinin tetikçisi olduğu iddia edilen Aydın Göker ile Yener Üçüncü`nün de bulunduğu 18 hükümlü hakkında ise çete üyesi olmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından 2,5 yıl ile 10,5 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yeniden hüküm kurulmasını talep etti. Savcı ayrıca, cezayı hafifletecek nedenlerin varlığı halinde 5`de 1 oranında indirim uygulanmasını istedi. Savcının mütalasına karşı diyeceklerini hazırlamaları için hükümlü avukatlarını süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Organize suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Alaattin Çakıcı, ¨Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve yönetmek¨ suçundan 2000 yılında İstanbul 6 No`lu DGM tarafından 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmış ve temyiz etmediği için cezası kesinleşmişti. Çakıcı`nın da aralarında bulunduğu 20 hükümlünün çeşitli yasadışı eylemleri gerçekleştirmek üzere örgütlendikleri ve bu amaç doğrultusunda işadamı Emin Cankurtaran`ın yaralanmasına, Tevfik Ağansoy`la birlikte 2 kişinin öldürülmesi, Adil Öngen`in otomobiline silahlı saldırı düzenlenmesi ve Hüseyin Yolcu`nun yaralanmasına neden oldukları öne sürülmüştü. Ayrıca işadamları Mehmet Kurt ve Mehmet Üstünkaya, eski bakanlardan Cavit Çağlar ve Mehmet Ağar`la, eski milletvekillerinden Seyfi Yılmaz`ın öldürülmelerinin planlandığı iddia edilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title