Haberler

Çağlayan: "Uzlaşmacı Bir Osb Kanunu Hayata Geçirilecek"

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Organize Sanayi Bölgeleri (Osb) ile İlgili Ciddi Çalışmaların Yapılacağı Bir Döneme Girildiğini Söyledi.

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile ilgili ciddi çalışmaların yapılacağı bir döneme girildiğini söyledi.

-Sanayi sitelerine taşınmalarında OSB'lere faizsiz kredi desteği vereceklerini, bürokratik engellerin kaldırılacağını bildiren Çağlayan, OSB'lerle ilgili uzlaşmacı, herkesin sözünü söyleyebileceği bir yasa çıkaracaklarını ifade etti.

ANKARA (ANKA) - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile ilgili ciddi çalışmaların yapılacağı bir döneme girildiğini bildirerek, çeşitli yeni destek mekanizmalarından yararlandırılacak olan OSB'lerle ilgili uzlaşmacı, "herkesin sözünü söyleyebileceği" bir OSB Kanunu hayata geçireceklerini ifade etti.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yılmaz ve beraberindeki heyeti kabul eden Çağlayan, çalışmalarında ayrımcılıktan uzak, yatırımcıyı ve sanayiciyi düşünen bir yol izleyeceklerini ifade etti. Çağlayan, "Herkesin gönül rızasının olacağı bir OSB Kanunu'nu hep birlikte hayata geçireceğiz. Önemli olan bunu çok fazla sürüncemede bırakmamaktır. OSB'lerin önemini ortaya kayacağız" diye konuştu.

-OSB'LERİN ÖNÜNDEKİ BÜROKRATİK ENGELLER KALKACAK-

Çağlayan, OSB'lerin önünde ciddi bürokratik engeller bulunduğunu belirterek, söz konusu engelleri kaldıracaklarını kaydetti. Sanayicilerin çevresine her zaman duyarlı olduğunu ifade eden Çağlayan, sanayicilerin çevre düşmanı gibi gösterilmesinin doğru olmadığını, bu olumsuzlukların hep birlikte aşılacağını söyledi.

Çağlayan, OSB'lere ilişkin yapılacak çalışmaları şöyle özetledi:

"Mesleki eğitim konusunda OSB birer görevli olarak işin içine girecek. Sincan'da Milli Eğitim Bakanlığı ile başlatılan OSEP Projesi, diğer OSB'lere de yaygınlaştırılacak. Böylece sanayici kendisinin ihtiyaç duyduğu dallarda mesleki eğitim almış kalifiye elemanı yetiştirecek. İstihdam verimlilik, teknoloji ve kalifiye eleman ile mümkün, bu gelişim zamanla sağlanacak. OSB'lere, sanayi sitelerine taşınmalarında faizsiz kredi desteği verilecek. OSB'ler yapılırken zaman kaybetmeden seri şekilde hareket edilebilecek alan yaratacağız. OSB ile ilgili uzlaşmacı, herkesin sözünü söyleyebileceği bir OSB Kanunu hayata geçireceğiz."

-"ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞI OLANLARA KARŞIYIM"-

Toplantı sonrası basının sorularını yanıtlayan Çağlayan, Halk Bankası'nın özelleştirilmesine karşı olması nedeniyle Özelleştirme Yüksek Kurulu'na alınmadığı yönünde basında yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Bu tür haberlerin neye dayanarak medyada yer aldığını anlamıyorum. Ben Bakanlar Kurulu üyesiyim, Sanayi Bakanıyım ve hiçbir zaman özelleştirmeye karşı olmadım. Ben özelleştirmeye karşı olanlara karşıyım. Ben devletin asli görevlerine dönmesi gerektiğini her fırsatta söyledim. Ayrıca Halk Bankası'nın özelleştirmesine değil, o günkü özelleştirme modeline karşı olduğumu belirttim. Zafer Çağlayan daima özelleştirme taraftarı olmuştur. Geçen iktidarda çok önemli ve kazanımlı özelleştirmeler yapıldı, bunların bu dönemde de devam edeceğini umuyoruz."

Çağlayan, bir gazetecinin "Bakanlık koridorlarında biriken çiçekleri ne yapacaksınız?" sorusunu ise "Bir çiçekçi ile anlaştık, gelen çiçekleri oraya göndereceğiz, sonra Sanayi Bakanlığı'nın herhangi bir noktaya çiçek göndermesi gerekirse bu çiçekleri o noktalara ücretsiz olarak göndereceğiz" şeklinde esprili bir dille yanıtladı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title