Haberler

Çağlayan Mitingi Sona Erdi

Çağlayan'da 600'ü Aşkın Sivil Toplum Örgütü ve Siyasi Partilerin Katılımı ile Gerçekleştirilen 'Cumhuriyet Mitingi' Sona Erdi.

-Çağlayan'da 600'ü aşkın sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin katılımı ile gerçekleştirilen "Cumhuriyet Mitingi" sona erdi.

-Yüzbinlerce insan "Hükümet İstifa" sloganları ile AKP iktidarını protesto ederken, bazı televizyon kanallarında "Katılım Ankara'da yapılan mitingi geçti" yorumları yapıldı.

İSTANBUL(ANKA)–Çağlayan'da aralarında CHP, DSP, SHP, İP gibi çeşitli siyasi partiler ve DİSK, ADD, KESK, İstanbul Barosu, Cumhuriyet Kadınları Derneği gibi 600'ü aşkın sivil toplum örgütünün katılımı ile gerçekleştirilen "Cumhuriyet Mitingi" sona erdi. Mitinge katılanlar, kitleler halinde Çağlayan Meydanı'nı terk etmeye başladı.

"KATILIM TANDOĞAN MİTİNGİ'Nİ GEÇTİ"

Yüzbinlerce insanın katıldığı mitinge katılanlar "Hükümet İstifa" sloganları ile AKP iktidarını protesto ederken, mitinge katılımın Ankara'da yapılan mitingi katladığı belirtildi. Mitinge kadınların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

VATANDAŞLAR SABAHIN ERKEN SAATLERİNDEN İTİBAREN MEYDANA DOLDU

Mitingin başlama saati 14.00 olarak ilan edilmesine rağmen, sabahın erken saatlerinden itibaren Çağlayan Meydanı'na akın eden vatandaşlar sadece meydanı değil, meydana çıkan tüm yolları doldurdu. İstanbul içinden mitinge katılacak olanlar, Perpa ve Şişli Camii'nin önünden, şehir dışından gelen katılımcılar ise Okmeydanı'nda toplanıp, Piyale Paşa Bulvarı'ndan Çağlayan'a doğru yürüdü. Çağlayan ve çevresindeki bazı yollar da miting için trafiğe kapatıldı.

E-5'TE TRAFİK KİLİTLENDİ

Mitinge İstanbul dışındaki illerden çok sayıda katılım olduğu belirtilirken, Çağlayan'a çıkan yollarda ve özellikle E-5'te ciddi trafik sıkışıklığı yaşandı. Perpa - Çağlayan Meydanı –Şişli Camii hattındaki yaklaşık 10 kilometrelik yol vatandaşlarla dolup taştı.

"HEPİMİZ KEMALİSTİZ, HEPİMİZ TÜRKÜZ"

Saat 13.00'den itibaren sırasıyla Bulutsuzluk Özlemi, Sadık Gürbüz ve Tolga Çandar şarkılarıyla kalabalığı coştururken, meydanda "Hepimiz Kemalistiz, Hepimiz Türküz", "Ne ABD, Ne AB, Tam Bağımsız Türkiye", "Türkiye Laiktir Laik Kalacak", "Yarın Çok Geç Olacak", "Her şey Vatan İçin", "Atatürk Gençliği Görev Başında" ve "Hepimiz Kemalist, Hepimiz Türk'üz" şeklinde sloganlar atıldı. Meydanda, 14 Nisan'da Ankara Tandoğan Meydanı'nda da açılan 4 kilometrelik Türk bayrağı, binlerce Türk bayrağı ve Atatürk posteri açılırken, hoparlörlerden sık sık çeşitli marşlar çalındı.

SÜREKLİ 10. YIL MARŞI ÇALINDI

"Cumhuriyet Mitingi", Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra, 10. Yıl Marşı çalındı ve oyuncu Halit Ergenç Atatürk'ün "Gençliğe Hitabesi"ni okudu. Ardından, Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Prof. Dr. Necla Arat, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter birer konuşma yaptı. Konuşmalar sonrasında, Edip Akbayram ve Hasan Karayol şarkılarını seslendirdi. Tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz'in Nazım Hikmet'ten bir şiir okumasının ardından da hep bir ağızdan "10.Yıl Marşı" söylendi.

VALİ GÜLER: MİTİNGTE HİÇBİR SIKINTI YOK"

Yaklaşık 8 bin polisin görev yaptığı miting alanının etrafına 18 arama noktası kuruldu. Miting alanı ve çevresi İstanbul Emniyeti'ne bağlı helikopterler tarafından sürekli olarak izlendi. Öte yandan, miting sırasında olumsuz olaylar yaşanmaması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde İstanbul Valisi Muammer Güler'in başkanlığında bir "Kriz Masası" oluşturuldu. Güler, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Mitingte hiçbir sıkıntı yok" dedi.

Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Çağlayan Meydanı'nda toplananların miting sonrasında sorunsuz dağılması için, saat 19.00'a kadar çalışacak ücretsiz 100 ek İETT otobüsü tahsis edildiğini duyurdu.

Mitingin bitiminden sonra bir grup vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ile İstiklal Caddesi'nde "Türkiye Laiktir Laik Kalacak" sloganları ile yürüdü.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title