Haberler

Çağlayan: Korumacılığı Reddediyoruz

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Bizler, Kriz Nedeniyle Gelişmeye Başlayan Korumacılık Önlemlerini Şiddetle Reddediyoruz" Dedi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Bizler, kriz nedeniyle gelişmeye başlayan korumacılık önlemlerini şiddetle reddediyoruz" dedi.

Bakan Çağlayan, "Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü" etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Bizler kriz nedeniyle gelişmeye başlayan korumacılık önemlerini şiddetle reddediyoruz. Küresel kriz varsa, küresel çare de var. Artık krizden bir ülkenin tek başına çıkma şansı da gözükmüyor. Tek taraflı kolay para kazanma günleri geride kaldı" diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Mehmet Büyükekşi ise küresel ekonominin zorlu bir sınavdan geçtiğini belirterek, kısmi olumlu havanın en kötü günlerin geride kaldığı mesajını verdiğini, kriz var diye morallerini bozmadıklarını, yelkenleri indirmediklerini söyledi.

Büyükekşi, "Dünya konjonktüründe tünelin ucunda ışığın gözüktüğü bir ortamda reel sektörü cendereye sokacak IMF programlarına ihtiyaç duymuyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title