Haberler

Çağlayan: Artık Hızlı Balık Yavaş Balığı Yutuyor

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Eskiden Büyük Balığın Küçük Balığı Yuttuğu Bir Sistem Olduğunu, Ancak Artık, Hızlı Balığın, Yavaş Balığı Yuttuğunu Bildirdi.

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, eskiden büyük balığın küçük balığı yuttuğu bir sistem olduğunu, ancak artık, hızlı balığın, yavaş balığı yuttuğunu bildirdi.

Çağlayan, Çankaya Üniversitesi tarafından düzenlenen Profesyonel Kariyer Platformu'nda yaptığı konuşmada, artık dünyada en ufak bir şekilde zaman kaybına tahammülü olmayan küresel bir sistemin bulunduğunu ve dünyanın adeta küçük bir köy olduğunu söyledi.

Son 6 yılda ihracatın 36 milyar dolardan, 132 milyar dolara geldiğini kaydeden Çağlayan, Türkiye'nin ihracatın yüzde 90'ını sanayi ürünlerinin oluşturduğunu ve ihracatın yüzde 60'ına yakınını Avrupa ülkelerine gerçekleştirdiğini ifade etti.

Çağlayan, Avrupa'nın kullandığı her 2 televizyondan birinin Türkiye'de üretildiğini, Türkiye'nin dünyanın 17'nci, Avrupa'nın ise 6'ncı büyük ekonomisi olduğunu kaydetti.

Üniversitelerde düzenlenen bu tür toplantıların çok önemli olduğunu belirten Çağlayan, kendisinin de 35 sene önce bu koltuklardan geçtiğini, ancak o zamanlar, bugün geldiği noktaya ilişkin bir hedefi olmadığını söyledi.

Çağlayan, “Sizlerin içinden yarının cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanı, rektörleri iş adamları çıkacak. Bu tür toplantılarda yanınızdaki arkadaşlarınıza bir bakın. Belki yarının başbakanı yanınızda oturuyor. Bu tür toplantılar bu nedenle önemli, sizler Türkiye'nin aydınlık geleceğisiniz” dedi.

KARİYER PLANLAMASI ÖNEMLİ

Bugün her işi yapmanın değil, bir işi en iyi, en doğru, en hızlı yapmanın önemli olduğuna dikkat çeken Çağlayan, bu nedenle kariyer planlamasının çok önemli olduğunu kaydetti.

“Üniversiteyi birincilikle bitirebilirsiniz, ancak tek başına yetmez. Okulda aldığınız teoriyi, pratiğe çevirmeniz gerekiyor” diyen Çağlayan, stajın da çok önemli olduğunu belirterek, öğrencilere staj yapmış olmak için, yapıyormuş gibi yapmamaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Bakan Çağlayan, “Yarın üniversite bittiğinde ne yapacaksınız? Hangi konuda başarılı olacaksınız? Kıyasıya bir yarışma, acımasız bir rekabet var. İş bulma rekabeti, diğer taraftan dünyada da çok ciddi manada acımasız bir rekabet var” diye konuştu.

Çağlayan, Türkiye büyümek, ekonomisini geliştirmek ve her yıl iş gücüne katılan 700 bin insanına iş bulmak zorunda olduğunu da sözlerine ekledi.

ASO BAŞKANI ÖZDEBİR

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, toplantının önemine dikkat çekerek, eğitimin çok değerli olduğunu söyledi.

Mısır, İran, Türkiye ve Almanya'nın nüfuslarının yaklaşık olarak aynı olduğunu ancak, GSMH'nın farklı olduğunu belirten Özdebir, bunun nedeninin eğitimdeki kalite olduğunu vurguladı.

Özdebir, öğrencilerden kendilerine güvenmelerini istedi.

Ostim OSB Başkanı Orhan Aydın da üniversite sanayi işbirliğine dikkat çekerek, kendilerinin üniversite ile işbirliğine başlamalarından beri bakış açılarının değiştiğini anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title