Haberler

Çagiad Yönetim Kurulu Açıklaması

Çanakkale Girişimci İş Adamları ve Sanayicileri Derneği'nden (ÇAGİAD) yapılan açıklamada, "İskele meydanında, daha evvel süs havuzu bulunan, şimdi işlevsiz olarak orada duran alana, etkileyici bir heykel ya da anıt yapmak gerekir" ifadesine yer...

Çanakkale Girişimci İş Adamları ve Sanayicileri Derneği'nden (ÇAGİAD) yapılan açıklamada, "İskele meydanında, daha evvel süs havuzu bulunan, şimdi işlevsiz olarak orada duran alana, etkileyici bir heykel ya da anıt yapmak gerekir" ifadesine yer verildi.

ÇAGİAD yönetim kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, Çanakkale'nin marka kent olması için şansı ve olanaklarının çok fazla olduğu, öncelikle Troia'yı etkin değerlendirebilmenin bunların başında geldiği bildirildi.

Kent içinde estetik değerlerin geliştirilmesi gerektiğini belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çünkü kimliksiz, estetikten ve düzenden yoksun bir kentin değil marka kent olma, hiçbir konuda iddiası olamaz. Belediyenin Çarşı Caddesi ve Saat Kulesi Meydanı'nda başlattığı çalışma iyi bir başlangıç olmuştur. Ama yetmez. Çünkü kent, bir bütün olarak değerlendirilir. Bu doğrultuda ÇAGİAD olarak önerimiz şudur, Avrupa kıtasından Asya kıtasında geçişte iskele meydanında, daha evvel süs havuzu bulunan ve şimdi işlevsiz olarak orada duran alana, etkileyici bir heykel ya da anıt yapmak gerekir. Öyle bir anıt ki Çanakkale kimliğini yansıtan ve bir kıtadan diğerine geçen yerli yabancı herkesi etkileyecek bir eser. Yapılacak anıt heykel için belediye tarafından bir araştırma çalışması başlatılmalıdır. Bu araştırmaya kentin bütün dinamikleri katılmalıdır. Sonunda üzerinde hemfikir olunacak projenin hayata geçirilmesi için yeni bir çalışma başlatılmalıdır. Bu çalışmanın hayata geçirilmesi zor değil. Yeter ki bu konuda bir irade oluşsun. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Çünkü bu güzel kentimizde yaşıyor ve iş yapıyoruz."

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayıncı: Harun Kaymaz - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title