Haberler

Çadırlı Köyü'nde 23 Nisan Kutlaması Sosyal Medyayı Salladı

MARDİN'in Derik İlçesi'ne bağlı Çadırlı Köyü'nde coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çekilen görüntüler, sosyal medyada izleme rekorları kırıyor.

MARDİN'in Derik İlçesi'ne bağlı Çadırlı Köyü'nde coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çekilen görüntüler, sosyal medyada izleme rekorları kırıyor.

Görüntülerde köy okulu önünde 7'den 70'e herkes toplanırken, coşkuyu birlikte yaşıyor. Bayraklarla süslenen okul bahçesinde aralarında şalvarlı görüntüsü ile köy muhtarı ve okul müdiresinin de bulunduğu kadın- erkek köy halkı, gençler ve öğretmenler Türkçe, Kürtçe ve Arapça müzik eşliğinde birlikte halay çekiyor. Köy düğünlerini aratmayan kutlamada Okul müdürü Hülya Ulus ve köy muhtarı Ali Çadır'ın karşılıklı oyunu ise büyük alkış alıyor.

Dans gösterisi sunun öğrencilerin, yöresel çuval yarışı, yoğurt içinde para bulma oyunları eğlenceyi doruğa çıkarıyor.

KÖYLÜLER BAYRAMI İPLE ÇEKİYOR

Derik İlçesi'ne bağlı ve Suriye sınırına 5 kilometre uzaklıkta olan Çadırlı Köyü'nde 4 yıldır görev yapan Okul Müdür Vekili Hülya Ulus, bir düğün havasında geçen kutlamaları köylülerin iple çektiğini belirterek, çocuklara armağan edilen bir bayrama büyüklerin de katılımını sağlamaktan dolayı mutlu olduğunu  anlattı. Hülya Ulus, şunları söyledi:

"Bizden önceki idareciler bu etkinliği düzenliyordu. Biz de onlardan devraldık. Köy sakinleri bu tür etkinlikleri çok seviyor ve katılıyor. Ben 4 yıldır buradayım. Doğu görevim bitmiş olmasına karşın, okulumu ve köyümü sevdiğim için buradan ayrılmak istemiyorum. Aslında 23 Nisan Bayramı bir çocuk bayramı olarak biliniyor ama burada köy sakinleri de bu bayramda çocuklarıyla birlikte eğlendiği için bize katılıyor. Bizler de bayramımıza köy sakinleri ve halkın katılımını sağladığımız için mutluyuz."

Çadırlı Köyü'nün 40 yıllık muhtarı olan Ali Çakıl,  "Her yıl 23 Nisan Bayramı'nı köy halkı olarak çocuklarımızla birlikte kutlarız. Bu artık bizim için geleneksel hale gelmiş. Köy sakinleri sabah erken saatte bayramlık elbiselerini giyer, okul bahçesinin yolunu tutar. Önce çocuklarımızın hazırladığı oyunları izleriz, ardından da resmi kutlamaların ardından alana kurulan ses sisteminden çalınan yöresel müziklerle köy sakinleri ile birlikte yöresel oyunlar oynar, halaylar çekeriz" dedi.

- Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan Mardin Derik Ulus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title