Haberler

By Pass'lı Defterdar Klimanjaro'nun Zirvesine Tırmandı

İstanbul Defterdarı Şükrü Dilaver, 2.5 Yıl Önce By-pass Ameliyatı Geçirmesine Rağmen, Küresel Isınmaya Dikkat Çekmek Amacıyla Afrika Kıtasının En Yüksek Dağı Klimanjaro'ya 7 Arkadaşıyla Birlikte Tırmandı. Dilaver, By-pass'lı Olarak En Yüksek Metreye Tırmanan İlk Kişi Olurken, Bundan Sonraki Hedefinin Everest'e Çıkmak Olduğunu Açıkladı.

İstanbul Defterdarı Şükrü Dilaver, 2.5 yıl önce By-pass ameliyatı geçirmesine rağmen, küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla Afrika kıtasının en yüksek dağı Klimanjaro'ya 7 arkadaşıyla birlikte tırmandı. Dilaver, By-Pass'lı olarak en yüksek metreye tırmanan ilk kişi olurken, bundan sonraki hedefinin Everest'e çıkmak olduğunu açıkladı.

By-Pass olduktan sonra dağcı olmaya karar veren ve Ağrı'dan sonra Klimanjaro'nın zirvesine de ayak basan Şükrü Dilaver, hayati önem taşıyan bir ameliyat geçirmiş olsa da, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını ispatladı. Dilaver, Kocaeli Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Bayraktar, Dr. Ayfer Öz, Eczacı Nurettin Keşmer, Diş Hekimi Hakan Tanta, Dr. Bülent Akdemir, Beyin Cerrahı Kemal Keşmer ile birlikte 5 bin 985 metrelik zirveye ayak bastı.

Dağa tırmanmadan önce 4 gün hazırlık yaptıklarını belirten Dilaver "Tırmanış 7 gün sürdü. Bize 4 rehber ve 40 taşıyıcı eşlik etti. Ekibimizde profesyonel dağcı bulunmaması yolculuğumuzu daha da heyecanlı hale getirdi. Tırmanış sırasında hiçbir sağlık sorunu yaşamadım. Doktorum Prof. Dr. Bingür Sönmez ile her gün temastaydım. Belime bağlı cihaz sayesinde dağa çıkmadan önce, dağa çıktıktan ve indikten sonraki kalp ritimlerim uydu aracılığı ile doktoruma ulaştı. Bu veriler diğer By-Pass'lı hastaların

gözetiminde de etkili olacak. Bundan sonraki en büyük amacım Everest'e tırmanmak" dedi.

Küresel ısınmanın en yüksek zirveleri bile vurduğuna dikkat çeken Dilaver, "Küresel ısınma Klimanjaro'nun karlarını 20 yıl sonra tamamen eritecek. Şu an yüzde 80'i erimiş durumda. Bizim en büyük şansımız tırmanış sırasında kar yağmasıydı. Bildiğiniz gibi Klimanjaro dünyanın en büyük volkanı, dünyadaki 4 tropik buzuldan biri ve Afrika'nın en yüksek dağı. Bu yerin küresel ısınmayla yok olmaması için sivil toplum kuruluşlarıyla da temasa geçeceğiz. Bizi en çok üzen ise Tanzanya gibi geri kalmış bir ülkede

dağ turizmine verilen önem oldu. O kadar önem veriyorlar ki bunu kelimelerle anlatmam imkansız. Darısı Türkiye'nin başına demekten başka insanın elinden bir şey gelmiyor" diye konuştu.

(TC-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title