Haberler

Buzluk Mağarasının Yeniden Yapılandırılması İçin Protokol İmzalandı

Tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Buzluk Mağarasının yeniden yapılandırılması için AR-GE projesinin protokolü imzalandı.

Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ve Fırat Teknokent Müdürlüğü arasında, Harput ilçesinde bulunan Buzluk Mağarası ve çevresinde dört mevsim çevre koruma, saha araştırması, iş planı ve uygun sürdürülebilir arazi kullanımı konusunda AR-GE projesi protokol imza töreni gerçekleşti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Belediyesi ile daha önce birçok proje çalışmasında ortak protokoller imzaladıklarını belirterek Elazığ ve Harput için önemli bir çalışma olacak dört mevsim çevre koruma araştırma projesi kapsamında protokol imzaladıklarını söyledi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, Fırat Üniversitesi ile birçok projeyi birlikte yürüttüklerini ifade ederek kentin tarihi ve sanat merkezi olan 4 bin yıllık kadim bir medeniyetin ürünü Harput'ta çalışma yaparken Fırat Üniversitesinin bilgi, birikim ve tecrübelerinden faydalandıklarını dile getirdi.

"Buzluk mağarası Harput'un en önemli tarihi ve ekolojik ürünlerinden biridir"

Fırat Üniversitesi ile yaklaşık iki buçuk yıldır Harput'ta mezar taşlarının okunması ve onarımı için çalışmalar sürdürdüklerini aktaran Başkan Yanılmaz, şunları söyledi:

"Harput, birlikte çalışmanın ürünü olarak 2018 yılında UNESCO'nun Dünya Geçici Miras listesine girdi. Üniversitemiz ile birlikte çalışmalarımız sürdükçe inşallah Harput 2023 hedeflerimiz içinde UNESCO'nun kalıcı miras listesine girmesidir. Buzluk mağarası Harput'un en önemli tarihi ve ekolojik ürünlerinden biridir. Buzluk Mağarasının daha çok kullanılması ve turizme daha düzgün bir biçimde açılması için oradaki 50 dönümlük arazide bir çalışma yapıyoruz. Buzluk Mağarası çevresinde yapılacak olan çalışmaların 4 mevsim ekolojik dengeye uygun olması için Fırat Üniversitesi ve Fırat Teknokent ile birlikte bir protokol imzalayarak, bunların projeleri hazırlanacak bizde ona göre o bölgedeki çalışmalarımızı yürüteceğiz."

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol, Fırat Teknokent Prof. Dr. Nuri Orhan Konferans Salonu'nda Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ tarafından imzalandı.

Kaynak: AA / Güncel

Harput Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title