Haberler

Buzağı Ölümleri Azalırsa, Türkiye Et İhraç Edebilecek

- Buzağı ölümleri azalırsa, Türkiye et ihraç edebilecek Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 'Buzağılar ölmesin, ülkemiz kazansın' toplantısına katıldı Vali Güzeloğlu: "Yüzde 15 olan buzağı ölümlerini yüzde 5'e düşürürsek dünyaya et ihraç eder duruma geliriz"DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi...

- Buzağı ölümleri azalırsa, Türkiye et ihraç edebilecek

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 'Buzağılar ölmesin, ülkemiz kazansın' toplantısına katıldı

Vali Güzeloğlu:

"Yüzde 15 olan buzağı ölümlerini yüzde 5'e düşürürsek dünyaya et ihraç eder duruma geliriz"

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yüzde 15'lik buzağı ölümlerinin önüne geçilmesi halinde Türkiye'nin et ithal etmesine gerek kalmayacağını hatta et ihraç eden ülke konumuna gelebileceğini söyledi.

GAP UATEM'de düzenlenen buzağılar ölmesin ülkemiz kazansın toplantısına Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, kamu kurum müdürleri, çiftçiler ve davetliler katıldı. Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, program öncesi GAP UATEM girişine getirilen kuzu ve buzağılarla yakından ilgilenerek süt verip fotoğraf çektirdi. Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler buzağılar ölmesin ülkemiz kazansın toplantısının yapılacağı alana geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ile Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra kürsüye çıkan Vali Güzeloğlu, buzağı ölümleri ve azaltılması halinde ortaya çıkacak durumlardan bahsetti. Buzağıların ölmesi düşüncesinin bile gündemlerinden çıkması gerektiğine dikkat çeken Vali Güzeloğlu, "Çünkü her doğan 100 buzağıdan 15'i ölüyor. Nasıl ölüyor, bilinçsizlikten, bakımsızlıktan, ilgisizlikten ölüyor. Peki bunu nasıl azaltabiliriz, önce bilgileneceğiz, sonra ilgileneceğiz ve bunu dert edineceğiz. Buzağı ölümleri azalırsa ne olur, her doğan 100 buzağının 15'i yerine 10'u ölse, 5 puan düşürebilsek, bu ülke et ithal etme derdinden kurtulur. Yüzde 5'e düşürsek, et ihraç eden, eti yurt dışına satan bir ülke olur. Hiç ölmese ki hedefimiz o, o zaman Türkiye dünya çapında et üretim, hayvan besi merkezi olur. Şimdi biz Diyarbakır'da diyoruz ki hiçbir buzağı ölmesin" dedi.

Afrin operasyonuna tam destek

Toplantıda, Türkiye'nin teröristlerin bulunduğu Suriye'nin Afrin bölgesine gerçekleştirdiği sınır ötesi harekata da değinen Vali Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Türkiye büyük millet ve devlet olarak kararlılıkla yoluna devam ediyor. Şu anda, Türkiye'nin güvenliğini bölgenin geleceğini tehdit eden Türk, Kürt, Arap her kimliğe bir büyük tehdit olarak gelişen sınırlarımızın ötesinde, Suriye'nin Afrin bölgesinde bir zeytin dalı operasyonu ve harekatı gerçekleştiriyoruz. Amacı barış olan, barışı gerçekleştirmek olan tarihin her döneminde barışa hizmet edip hakkı ve adaleti temsil eden bu büyük milletimiz ve devletimiz kararlılıkla bu operasyonu sürdürmektedir. Milletimizin desteği ile ordumuzun gücüyle de inşallah en kısa süre içerisinde başarıya ulaşacağız. Ben bu operasyonda şehadete eren ve bu değerler uğruna hayatını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz."

Toplantı daha sonra sunumlarla devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Basri Güzeloğlu Diyarbakır Türkiye Afrin Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title