Haberler

Buz Tutan Eğirdir Gölü Üzerinde Selfie Keyfi

Isparta’da etkili olan soğuk hava nedeniyle Eğirdir Gölü buz tuttu.

Isparta'da etkili olan soğuk hava nedeniyle Eğirdir Gölü buz tuttu. Bu anı fırsat bilen vatandaşlar da göl üzerinde yürüyerek selfie çekti.

Gece yarısı hava sıcaklığının eksi 17 dereceye düştüğü Eğirdir ilçesinde Türkiye'nin dördüncü büyük gölü buz tuttu. Bu anı fırsat bilen vatandaşlar da yazın halkın yüzdüğü Altınkum plajında göl üzerinde yürüdü. Vatandaşlardan bazıları anı ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafı çektirirken bazıları da büyük dürbünden bakarak doğa manzarasını seyretti. Yaklaşık 30 yıl önce böylesine geniş bir alanda buzlanmanın yaşandığı Eğirdir Gölü'nde kıyıdan yaklaşık 40 metre açığa kadar buzlanma meydana geldiği belirtildi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, yazın yüzülen gölde kışın üzerinde yürünebildiğini belirterek ziyaretçileri bu anı yaşamaları için Eğirdir'e davet etti. Göl ve göl kenarında kış aylarında buzlanma yaşandığını aktaran Başkan Şengöl, "Yazın çok sayıda insan bu plajda yüzerken kışın burası buz tuttu. Çok sık görülmeyen bu doğa manzarasını görmek için ziyaretçileri ilçemize bekliyoruz" dedi. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Altınkum Türkiye Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title