Haberler

Buz Pistinin Hürrem Sultanı Aliza: "Türk Gibi Hissediyorum"

Ülkemize Gümüş Madalya Kazandıran Aliza Agafonova-alper Uçar Çifti, Başarılarını Tarihi Çifte Minareli Medrese'de Kutladı

ÜLKEMİZE GÜMÜŞ MADALYA KAZANDIRAN ALİZA AGAFONOVA-ALPER UÇAR ÇİFTİ, BAŞARILARINI TARİHİ ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE'DE KUTLADI

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın buz dansı kategorisinde ülkemize gümüş madalya kazandıran Aliza Agafonova-Alper Uçar çifti, başarılarını tarihi Çifte Minareli Medrese'de kutladı. 'Seyircilerin 'Buzun Hürremi' lakabı taktığı Ukrayna asıllı sporcu Aliza Agafonova, Türk pasaportu taşıdığını ve kendisini Türk gibi hissettiğini açıkladı.

Türkiye'nin buz dansında çiftlerde ilk sporcusu olan Alper Uçar, Ukrayna asıllı partneri Aliza Agafonova ile tarih yazdı. Gümüş madalya kazandıktan sonra Türk Bayrağına sarılarak salonda tur atan Alize Agafonova-Alper Uçar çifti, bugün öğle saatlerinde tarihi Çifte Minareli Medresede basının karşısına çıktılar. Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir'le ve Rus antrenörleri Natalia Dubova ile birlikte ellerinde bayraklarla tarihi medreseye gelen başarılı çifte basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Türk Bayraklarıyla objektiflere poz veren Aliza Agafonova-Alper Uçar çifti, gazetecilerin sorularını da yanıtladılar. Türkiye'yi 2018 kış olimpiyatlarında temsil etmeyi istediğini belirten Aliza Agafonova, yarışmada ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Alper Uçar'ın tercümanlık yaptığı Ukrayna asıllı sporcu Aliza Agafonova, kendisini Türk gibi hissettiğini ve Türk pasaportu taşıdığını söyledi. Seyircilerin kendisine 'Buzun Hürremi' lakabı takmasından mutlu olduğunu ifade eden Agafonova, dizideki sanatçıya da benzediğini anlattı. Alper Uçar, Hürrem Sultan'la ilgili bilgi Alize bilgi verdiğini, verilen ünvanın da sporcuyu motive ettiğini belirtti.

HASTALIĞI YENDİK BAŞARILI OLDUK

Buz dansı yarışmalarından önce gribal enfeksiyon hastalığına yakalandıklarını ancak hazırladıkları programla hem hastalığı yenip hem de madalyaya uzandıklarını anlatan Alper Uçar, bu başarılarını Erzurum ve Türkiye halkına armağan ettiklerini söyledi. Erzurum halkının sporculara büyük destek ve ilgi gösterdiğini vurgulayan Alper Uçar, bu durum karşısında duygulandıklarını ve ağlamamak için kendini zor tuttuğunu belirtti. Bundan sonraki hedeflerinin Dünya ve Avrupa'da üst sıralara çıkmak olduğunu anlatan Alper Uçar, artık Türkiye'nin kış sporlarında var olduğunu kanıtladıklarını ifade etti.

TÜRKÇE ÖĞRENECEK

Basın mensuplarının sorularına Alper Uçar'ın tercümanlığıyla cevap veren Aliza Agafonova, önümüzdeki günlerde Türkçe öğreneceğini belirtti. Ukraynalı partnerinin Türkçe çalışacağını aktaran Alper Uçar, bundan sonraki röportajları Türkçe verebileceklerini vurguladı.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir ise Türkiye'nin ilk kez buz sporlarında böyle bir başarıyı yakaladığını belirtti. Çiftin, Türkiye'ye büyük bir mutluluk ve heyecan yaşattıklarını ifade eden Kandemir, başarının tesadüf değil, büyük bir çalışma ve emeğin eseri olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title