Haberler

    Buz Küpleri ile Yapabileceğiniz 7 Şey

    Buz küpleri sadece içecekleri soğutmakla yetinmeyip, birden fazla işte yararlı oluyor. Günlük hayatta oldukça faydalı olan buz küpleri ile yapabileceğiniz 7 şey, sizlere bazı konularda yardımcı olarak işlerinizi çok daha kolay bir şekilde halletmenizi sağlıyor. Giysilerinize yapışan sakızlardan kurtulun Herhangi bir giysiye veya kumaşa yapışan sakızdan bir buz küpü ile rahatlıkla kurtulabilirsiniz. İster halıya ister kıyafetinize yapışmış bir sakız olsun bir parça buz küpü ile sakızı kolayca söküp alabilirsiniz. Bunun için

    Buz küpleri sadece içecekleri soğutmakla yetinmeyip, birden fazla işte yararlı oluyor. Günlük hayatta oldukça faydalı olan buz küpleri ile yapabileceğiniz 7 şey, sizlere bazı konularda yardımcı olarak işlerinizi çok daha kolay bir şekilde halletmenizi sağlıyor.

    Giysilerinize yapışan sakızlardan kurtulun

    Herhangi bir giysiye veya kumaşa yapışan sakızdan bir buz küpü ile rahatlıkla kurtulabilirsiniz. İster halıya ister kıyafetinize yapışmış bir sakız olsun bir parça buz küpü ile sakızı kolayca söküp alabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken sakızın yapıştığı yeri bir buz parçasıyla yavaşça ovalamak. Sakızın iyice donduğuna emin olduktan sonra yavaşça bir bıçak yardımıyla kolaylıkla sakızı yapıştığı yerden alabilirsiniz.

    Kıyafetlerinizi hızlıca ütüleyin

    Evinizde bir çamaşır kurutucu makineniz varsa, ütü ile çamaşırlarınızın kırışıklıklarını açmanıza hiç gerek yok. Birkaç buz parçası sayesinde hızlıca kırışıklıklardan kurtulabilmeniz mümkün. İlk önce, kırışık gömlek, elbise ya da tişörtleri 4 veya 5 buz küpü ile birlikte çamaşır kurutucusuna yerleştirin. Makineye çok fazla kıyafet yerleştirmemeniz çok daha etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Ardından makinenizin kapağını kapatarak en yüksek ısı ayarına getirin. Daha sonra 10 dakika kadar çalıştırın. Çamaşır kurutucusu buharlı bir tüp haline gelerek, bütün kırışıklıkların yok olmasını sağlayacaktır.

    Halılardaki izlerden kurtulun

    Mobilyalar ya da koltuklar, kimi zaman halıların üzerinde küçük bir çukur yaratıyor. Bu çukurlardan kurtulmak için iz olan yere bir buz parçası yerleştirmeniz yeterli. Buz parçası eridikten sonra, izin olduğu yeri hafifçe ovalayarak eski görünümüne kavuşturabilirsiniz. Kalın halılarda çok daha faydalı bir etki bırakan bu yöntem, diğer halılarda da gözle görülür bir fark yaratıyor.

    Pirinci kurutmadan tekrar ısıtın

    Bir gün öncesinden yapmış olduğunuz pirinç pilavını ısıtmak, pirinçlerin kurumasına sebep oluyor. Bu da lezzet açısından pek hoş olmuyor. Fakat küçük bir buz parçası ile bu kuruluğu önlemek mümkün. Pirinç pilavını ısıtmadan önce, pilavın tam ortasına bir buz parçası yerleştirerek buharlaşan buz küpü sayesinde pirincin nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde pirinçleri eşit olarak ıslatıyor ve pirinçlerin kurumasını engellemiş oluyorsunuz.

    Çöp öğütücünüzü hızlandırın

    Kimi zaman çöp atıklarının içerisinde gereğinden fazla yağ birikimi meydana geliyor. Bu yağ birikimi de çöplerin öğütücüden kolay bir şekilde geçmesini zorlaştırıyor. Bunun için çöpünüzü öğütmeden önce atıklarınızın içine birkaç buz parçası eklemeniz yeterli oluyor. Böylece atıkların içerisine yerleştirmiş olduğunuz buz parçaları yağları üzerinde toplayarak öğütme işlemini hızlandırıyor.

    Bitkilerinizi sulayın

    Kimi zaman bitkileri sulamak uzun bir süre gerektirebiliyor. Bitkileri uzun süre sulamaya vaktiniz olmadığında saksılarına yerleştireceğiniz buz küpleri ile bitkilerinizi sulayabilirsiniz. Çok daha az bir süre gerektiren bu işlem, bitkilerinize zarar vermeden yavaş bir şekilde toprakları için gerekli olan su miktarını almalarını sağlıyor.

    Pürüzsüz derzlere sahip olun

    Derzleri doldurmak için kullanılan dolgu macunlarını buz küpleri ile çok daha pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz. Dolgu macunu buza yapışmayacağı için işinizi bitirdikten sonra buz küpü ile derzlerin üzerinden geçmeniz kusursuz bir görünüm için yeterli oluyor.

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Emlak Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title