Haberler

Büyümenin 2018'in Tamamına Yayılmasını Bekliyoruz"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, yüzde 7,4'lük ilk çeyrek büyümesine ilişkin, "Güçlü büyüme rüzgarının 2018'in tamamına yayılmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Olpak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2018 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüme kaydederek, bu dönemde yine dünyanın önde gelen performanslarından birine imza attığını belirten Olpak, "2018 yılına kuvvetli bir tempoyla girdiğimizi kanıtlayan büyüme oranımız, kredi derecelendirme kuruluşları klasikleşmiş kötümser senaryolarını yazmaya devam etse de gıpta edilir seviyede sürüyor. Büyüme rakamları, iç talepten destek alan bir görünüm çizerken, tüketimin yanı sıra yatırımların da katkı verdiği bir ortamın göstergesi. Yatırımlarda yaşanan yüzde 9,7'lik artış sevindirici." değerlendirmesinde bulundu.

Sektörlere bakıldığında, yılın ilk çeyreğinde yine genele yayılmış bir büyüme görmenin memnun edici olduğunu kaydeden Olpak, bu bağlamda verilerin, hizmetler ve sanayi sektörlerinin ilk çeyrek büyümesine vermiş olduğu desteğin oldukça anlamlı olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Olpak, şunları kaydetti:

"Açıklanan 7,4 seviyesindeki büyüme oranı ile Türkiye AB ülkelerini geride bırakırken OECD ülkelerinde ise zirveyi paylaşıyor. Dünya ticaretinin 4'te 3'ünü temsil eden G-20 ülkeleri arasında ise en iyi performansı sergileyen 2'nci ülke konumundayız. Beklentilerimizin üstünde gelen büyüme verisi, Türkiye'nin ekonomik performansının sürdürülebilirliğine ilişkin endişeleri gideriyor. 2017 yılında yaptığımız göz kamaştıran finali de göz önünde bulundurursak bu güçlü büyüme rüzgarının 2018'in tamamına yayılmasını bekliyoruz. Hep dediğimiz gibi ekonomi bir beklenti yönetimidir. 24 Haziran sonrası Türkiye pozitif bir değişim sürecine girecek, dış talepte de önümüzdeki çeyreklerde bir normalleşme göreceğimizi umuyoruz. Biz iş dünyası olarak sürdürülebilir bir büyümeye dünyada adından söz ettiren Türkiye'ye katkı sağlamaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Nail Olpak Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title