Haberler

Büyükşehir Yaşlıları Unutmadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaşlılar haftası nedeniyle düzenlediği yemekte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "62 yaşındayım ama hala annemin bebeğiyim" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaşlılar haftası nedeniyle düzenlediği yemekte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "62 yaşındayım ama hala annemin bebeğiyim" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Yaşlılara Saygı Haftası çerçevesinde Kocaeli'deki yaşlı vatandaşları Antikkapı'daki yemekle ağırladı. 680 kişinin katıldığı yemekte 12 ilçede bulunan Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Huzurevi Destekleme Derneği, Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Kocaeli Huzurevi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneği üyeleri hazır bulundu. Yaşlılara verdiği değeri her fırsatta belirten Karaosmanoğlu bütün masaları tek tek dolaşarak hal hatır sordu. Gecede Büyükşehir Belediye Konservatuarı sanatçıları tarafından verilen mini Türk Sanat Müziği Konseri'nin ardından konuşma yapan Karaosmanoğlu, yaşlıların kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Nüfus kağıdı eskise bile biz olsa olsa olgunlaşmış oluruz. Yaşlılara Saygı Haftası bahane önemli olan bir arada olmak. Siz bu şehrin tecrübesi, çınarı ve umut dolu insanlarısınız. Annem 83, babam da 87 yaşında. Bugün başım ağrısa hemen anneme giderim. Annemin hala bebeğiyim. Yaşlılarımız, anne ve babalarımız bizim başımızın tacı. Başbakanımız da bize her zaman yaşlıları unutmamamızı söyler. Sizlerle ilgilenmemizi ister. Bizim sizden tek isteğimiz ise hayır dualarınız" ifadelerini kullandı.

Karaosmanoğlu konuşmasını bitirdikten sonra Kocaeli'de yaşayan en yaşlı kadın 116 yaşındaki Zeynap Çelik ve 106 yaşındaki en yaşlı erkek

Hasan İsen'in masasına giderek gecenin anısına plaket ve çiçekverdi. Çelik ve İsen'in ellerinden öpen Karaosmanoğlu, kendilerinin Kocaeli için değerli olduğunu söyledi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

title