Haberler

Büyükşehir Yasasının Onaylanması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylaması ardından Resmi Gazete'de de yayımlanan 6360 sayılı "On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile,...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylaması ardından Resmi Gazete'de de yayımlanan 6360 sayılı "On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile, Aydın, Denizli ve Manisa'ya yeni ilçeler kuruldu.

Yasaya göre, Aydın, Denizli ve Manisa'da, sınırları il mülki sınırları olmak üzere aynı adla büyükşehir belediyesi kuruldu ve bu illerin il belediyeleri, büyükşehir belediyesine dönüştürüldü.

Aydın'da, Aydın Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, Aydın merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Efeler adıyla ilçe ve aynı adla belediye kuruldu.

Denizli'de, Denizli Belediyesi'ne bağlı 42 mahalle, merkeze bağlı Aşağışamlı ve Başkarcı belediyeleri ile 6 köyün bağlandığı Merkezefendi ilçesi kuruldu.

Denizli Belediyesine bağlı 37 mahalle, merkeze bağlı Irlıganlı, Gözler, Karahayıt, Pamukkale, Pınarkent ve Uzunpınar belediyeleri ile 11 köy, Akköy ilçesi sınırlarına dahil edildi, ilçenin ismi ise Pamukkale olarak değiştirildi.

Manisa'da, Manisa Belediyesi'ne bağlı 33 mahalle, merkeze bağlı Aşağıçobanisa, Hacıhaliller, Hamzabeyli, Karaağaçlı, Karaoğlanlı, Sancaklıbozköy, Sancaklıiğdecik, Selimşahlar ve Yeniköy Belediyeleri ile 22 köyden oluşan Şehzadeler ilçesi ve belediyesi kuruldu.

Ayrıca, Manisa Belediyesi'ne bağlı 24 mahalle, merkeze bağlı Muradiye, Üçpınar ve Yağcılar Belediyeleri ile 62 köyden oluşan Yunusemre ilçesi ve belediyesi kuruldu.

Demirci ilçesine bağlı Borlu Belediyesi ile 11 köy ise Köprübaşı ilçesine bağlandı.

Muhabir: Emre Umurbilir

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Abdullah Gül Denizli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title