Haberler

Büyükşehir, Ramazanda Her Gün 12 Bin Kişiye İftar Verecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Mayıs’ta başlayacak Ramazan ayı boyunca, 9 ayrı noktaya kuracağı dev çadırlarda, günlük 12 bin kişi olmak üzere toplam 340 bin kişiye iftar verecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Mayıs'ta başlayacak Ramazan ayı boyunca, 9 ayrı noktaya kuracağı dev çadırlarda, günlük 12 bin kişi olmak üzere toplam 340 bin kişiye iftar verecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 11 ayın sultanı Ramazan ayı boyunca Ankara'nın dört bir tarafında açılacak iftar çadırlarının yanı sıra Altınpark'ta da değişik grup ve kitlelere büyük iftarlar verileceğini belirterek, "Bu yıl etkinliklerin merkezi Altınpark olacak. Orada "Kutsal Emanetler Sergisi" açılacak. Kanuni Sultan Süleyman'ın Kabe için yaptırdığı Kabe kapısını teşhir edeceğiz. 15 civarında Kutsal Emanet'i de ziyarete açacağız. O da çok ilgi çekecek. Bir de kitap fuarı açacağız" dedi.

İftar çadırlarında da belediyenin kendi yemekhanesinde hijyenik ortamda hazırlanan menüler ikram edilecek. Hijyenin ön planda tutulduğu iftar çadırlarında, Başkentlilere, 4 çeşit yemek, hurma ve sudan oluşan iftar menüsü ikram edilecek.

Çadırlar, Seymenler Kent Meydanı, Sincan Kent Meydanı, OSTİM Metro İstasyonu yanı, Altındağ Battalgazi, Altındağ Solfasol, Yahyalar, Mamak, Hüseyingazi ve Gençlik Parkı olmak üzere 9 ayrı noktada kurulacak. Binlerce Başkentlinin ağırlanacağı çadırlara, yaz sıcakları nedeniyle klimalar, iftar programlarının izlenebilmesi için de televizyonlar yerleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi'nce kurulacak iftar çadırlarının adresleri şöyle:

Seğmenler Kent Meydanı: Ulubey Mah.Selçuk Cad. Siteler İtfaiyesi karşısı

Sincan Kent Meydanı: Maraşal Fevzi Çakmak Cad. Polatlı 2 Cad. Kent Meydanı

OSTİM Metro İstasyonu Yanı: Alınteri Bulvarı Üzeri

Altındağ Battalgazi: Özkent Akbilek Gençlik Merkezi yanı Alemdağ Mah. Muhtar Turan (882.) Caddesi

Altındağ Solfasol: Doğu Mah. Hacıbayram Veli Cad. No: 107

Yahyalar: Yahyalar Camii Karşısı

Mamak: Kusunlar TOKİ Konutları Zirvekent

Hüseyingazi: Ekin Mah. Bostancık Cad. Rauf Denktaş Parkı içi

Gençlik Parkı: Cumhuriyet Cad. Kültür Merkezi girişi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kanuni Sultan Süleyman Melih Gökçek Altındağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title