Haberler

Büyükşehir Kütüphaneleri Örnek Oluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, Ceza İnfaz Kurumu ve Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki çocuk kütüphanelerini UNICEF Çocuk Dostu Şehirler Programı'nda 'iyi örnek uygulama' olarak sundu.

'UNICEF Türkiye 2016-2020 Ülke Programı' hedefleri doğrultusunda 'Çocuk Dostu Şehirler Programı', çocukların günlük hayatını etkileyen birçok hizmeti yürüten kurumlar olan belediyelerin bu alanda yaptığı çalışmalarını destekleyici faaliyetler yürütüyor. Program kapsamında, yerel yönetimlerin çocuk hakları temelinde veri toplama ve çocuk dostu program geliştirilmesi konusunda kurumsal kapasitelerinin artırılması ve belediyeler arası bilgi ve deneyim paylaşımı toplantıları aracılığıyla çocuk dostu program örneklerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda İstanbul'da gerçekleştirilen 'Belediyeler Arası Bilgi ve Deneyim Paylaşımı Toplantısı'nda Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü'nce 2015 yılında Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde kurulan koridor kütüphaneleri ve 2016 yılından bu yana Müzeler Şube Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen atölye çalışmaları paylaşıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar ile özellikle hastanede uzun dönemli tedavi gören, okullarından uzak kalan çocukların, hastanede geçirdikleri sürede hem kitap okumaları hem de eğitimlerine destek olunmasının yanı sıra Müzeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Göç Tarihi, Tekstil, Enerji, Karagöz ve Vakıf Eserleri müzelerinin atölye çalışmaları da anlatıldı.

Toplantıda ayrıca Yenişehir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirilen atölye çalışması ele alındı. Ayrıca merkeze uzak, özellikle taşımalı sistemde eğitim veren okullarda gerçekleştirilen atölye çalışmaları ve faaliyetler de toplantıya katılan ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen belediye temsilcileri ile paylaşıldı. Kütüphaneler Şube Müdürlüğü'nce kütüphanelere erişimi olmayan çocuklara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar çocuk dostu belediyecilik hizmetleri açısından önemli yer tutuyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title