Haberler

Büyükşehir'in Zasbıtaları "Yakın Dövüş Ustası" Olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Teşkilatına Dahil Ettiği Yeni Gençlere, Kendilerini Olası Saldırılara Karşı Koruyabilmeleri İçin Judo Eğitimi Aldırmaya Başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, zabıta teşkilatına dahil ettiği yeni gençlere, kendilerini olası saldırılara karşı koruyabilmeleri için judo eğitimi aldırmaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıtaları, kendilerini tepeden tırnağa yeniliyorlar. Kentte seyyarı ve kaldırım işgallerini sonlandırmayı kafasına koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, önce yeni eleman alımı ile teşkilatı güçlendirdi. Şimdi de bu personeli çok yönlü eğitimden geçiriyor.

Olası saldırılarda zabıtanın kendisini koruyabilmesi için tüm personele yakın dövüş ve savunma tekniği olan "Judo" eğitimi verilmeye başlandı. Gruplar halinde haftada 2 saat Celal Atik Spor Salonu'na gelen zabıtalar, burada İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ve Milli Takım Judo antrenörü Mesut Kapan ve Asistanı Bülent Özay eğitiminde judo ve self defansın inceliklerini öğreniyorlar. Hem yeni alınan hem de var olan toplam 313 zabıta, judo eğitiminde ter döküyor.

Bu eğitimden oldukça memnun olan genç zabıtalar, mesleklerini icra ederken bu savunma sanatına ihtiyaçları olduğunu belirtiyorlar. Judo eğitmenleri Mesut Kapan da zabıtaların meslekleri gereği gün içinde pek çok zorluk ve ikili mücadele ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Öğrettiğimiz teknikte amaç karşı tarafa acı çektirmek kötü pozisyonda bırakmak değil, olayı bertaraf edip arkadaşlarımızın kendilerini en iyi şekilde korumalarını sağlamak" diyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Eker ve Zabıta Daire Başkanı İlyas Ay, teşkilatın judo tekniklerini öğrendiği antrenmanları yakından takip ediyor. Eğitimlerin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından verildiğini hatırlatan Tufan Eker, zabıtaların spora yatkın olmaları gerektiğini belirterek, "Çünkü gerektiğinde koşacaklar, gerektiğinde de kendilerini savunacaklar. Bildiğiniz gibi sporun doğasında yardımseverlik ve iyilik vardır. Zabıtamız da kentlinin ve herkesin dostudur. Ancak kendilerini savunmayı bilmelerinde yarar var" dedi. Eker, ayrıca Emniyet Müdürlüğü ile yapılacak işbirliği sonucu İzmirBüyükşehir Belediyesi zabıtalarına 'Davranış eğitimi' vereceklerini sözlerine ekledi.

(EY) 28.06.2008 14:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title