Haberler

Büyükşehir'in 2012 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen, Büyükşehir Belediyesi 2012 yılı Faaliyet Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen, Büyükşehir Belediyesi 2012 yılı Faaliyet Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi nisan ayı 4. oturumu, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılı Faaliyet Raporu'nun görüşüldüğü oturumda, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz oturumu meclis üyeleriyle birlikte izlerken, meclisi CHP'li Halil Tüm yönetti.

Oturumda raporla ilgili ilk olarak söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin MHP'li Üyesi Ahmet Aslan, Adana'nın ekonomi, sağlık ya da turizm alanında bir 'kimliğinin' olmadığını savundu. Aslan, faaliyet raporunda bazı kurumların zarar ettiğinin belirtildiğini hatırlatarak, özellikle fuar alanının tam kapasiteyle çalışmamasından yakındı.

AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Doğru ise belediye bünyesindeki şirketlerin doğru yönetilmediği için zarar ettiğini iddia etti. Doğru, 2013 yılında belediyeye bir çok borçlanma yetkisinin verildiğini belirterek, "Bizim şuanda neden olacağımız her kuruş zarar, bu toplumun gelecekteki çocuklarına verilecek hizmetin daha az olacağı anlamına geliyor. Ben, bu faaliyetler neticesinde bu şehrin doğru şekilde yönetilmediğini düşünüyorum. Faaliyetlerin bu şehre katkı vermediğini düşünüyorum. Bir büyükşehir belediyesinin faaliyeti sadece yollardaki çalışmalarla olamaz. AK Parti Grubu olarak 2012 yılı Faaliyet Raporu'na ret oyu vereceğiz" dedi.

CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Esendemir de 2012 Faaliyet Raporu'na bakıldığında belediyenin, belirlediği 107 hedefini tutturamadığını, ancak bir çok alanda yüzde 80 oranında başarı sağladığını kaydetti. Esendemir, gelecek yılın sonundan itibaren büyükşehirlerin 'Kent Bilgi Sistemi'ne geçeceğini hatırlatarak, belediyeyi bu konuda hiçbir ön hazırlık ve çalışma yapmamakla eleştirdi.

"METROYU BÜROKRATLAR GECİKTİRDİ"

Gündemle ilgili konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar, slayt sunumuyla eşliğinde meclis üyelerine gösterildi. Kürsüde bir konuşma yapan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Biz bu hizmetleri yaptıysak, meclis üyelerinin desteği ile oldu. Aksi taktirde eski parayla 1 katrilyon borcu olan bu belediyenin 'ah, vah' diye oturup, bir şey yapmaması gerekirdi. Meclis üyelerimizin verdiği proje destekleriyle borçlandık ve bu hizmetleri yaptık. Bu insanlarımızın, bu hizmetlere ihtiyacı vardı" dedi.

Meclis üyelerinin yağmur yağdığında su basan alt geçitleriyle ilgili eleştirilere yanıt veren Aldırmaz, "Oradaki çalışmalar 1,5 ay bittikten sonra, ilk yağmurda oraya beyaz örtülü bir masa koyacağız ve isteyen gazetecilerle, meclis üyelerimize orada çay ikram edeceğim" şeklinde konuştu. 2. Etap Metro Projesi'ne değinen Aldırmaz, şunları kaydetti:

"Bu belediyenin, önceden eski parayla 1 kat trilyon borcu olmasaydı, ya da Sayın Başbakanımız, 'yarım kalan metroyu alıp bitireceğim, 2. etabı da biz yapacağız' dediğinde, bu talimatı vermesine rağmen bazı bürokratlar ayağını sürüdü. 1. etabı da biz bitirdik, 2. etabın da projesini biz yapıp teslim ettik. Haziran ya da temmuz ayı gibi 2. Etap Metro Projesi için harekete geçecekler."

Aldırmaz'ın konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi 2012 yılı Faaliyet Raporu'na ait teklif meclise sunuldu. Teklif, oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamanın ardından Başkan Vekili Aldırmaz, bir teşekkür konuşması yaptı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zihni Aldırmaz Ahmet Aslan Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title