Haberler

Büyükşehir, HDP'li Vekiller ve STK Temsilcileriyle İftarda Buluştu

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle iftar yemeğinde buluştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Diyarbakır'daki sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine iftar yemeği verdi. Hevsel Sosyal Tesisleri'nde verilen iftar yemeğine Eş Başkanlar Gültan Kışanak ile Fırat Anlı başta olmak üzere HDP Diyarbakır milletvekilleri İmam Taşçıer, Çağlar Demirel, Edip Berk, Ziya Pir, HDP ve DBP il yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Ülkü Baytaş, Büyükşehir Belediyesi Alan Yönetimi çalışanları katıldı. Yemekte, Eş Başkanlarımızın Almanya'nın Bonn kentindeki UNESCO toplantısında yaptığı konuşmalar ile Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri görüntülerinin yer aldığı sinevizyon izlendi.

İftar yemeğinde konuşan Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut, kentlerini dünya mirası yaptıklarını belirterek, "Kentimiz artık bir dünya kenti, dünya mirası. Kentimizi hem koruyacağız hem paylaşacağız hem de sahipleneceğiz." dedi. Ardından konuşan Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Ülkü Baytaş ise "İnsanlık soframızda bir aradayız. Hem mirasımızı hem de lokmamızı paylaşıyoruz. Yükümüz çok ağır ama Diyarbakır bu yükü kaldırabilecek güçtedir." diye konuştu.

Anlı: Başarı halkındır

Baydaş'ın ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, başarının halkın olduğunu belirterek, "Yıllarca her ne kadar zor şartlarda yaşıyorsa da bu halk, hem kimliğine hem de şeref ve geleceğine sahip çıkmış ve çıkmaktadır." dedi. Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin yüz yıllardır direnip bugünlere ulaştığını ifade eden Anlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"UNESCO'nun bu kararı bizim açımızdan çok önemlidir. Ayrıca bir eleştiri olarak da algılanabilir; biz tüm farklı kimliklere sahip çıktık; ama yeterince Amed'in tarihine sahip çıkamadık. Kortık Tepe'den Çöyönü'ne, Hasuni Mağaraları'ndan Eğil Kral Mezarları'na kadar; bir yandan sahabe ve peygamber mezarları kadar bu kent müthiş bir tarihe sahip. Dolayısıyla ağır bir sorumluluğumuz var ve biz bunun farkındayız. Alan yönetimimiz ve tüm emeği geçen kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyoruz"
Kışanak: Yükümüz ağır

Eş Başkan Gültan Kışanak da, hala heyecanlarının geçmediğini vurgulayarak, "O gün orada sizler adına, bütün bir Amed halkı adına o heyecanı yaşadık" dedi. Kışanak, hayatında konuşma yaparken hiç o kadar heyecanlanmadığına dikkat çekerek, dosya görüşülürken bu kentte yaşamanın gurunu yaşadıklarını söyledi.


"Nasıl bir tarihi ve kültürel mirasın içinde olduğumuzu, nasıl bir şehirde yaşadığımızı UNESCO'nun üyesi olan 20 ülkenin temsilcisi tek tek söz alarak ifade etti" diyen Kışanak, sözlerini söyle sürdürdü:


"Hiçbir dosya görüşülürken bu kadar yoğun bir katılımla herkesin söz alarak konuştuğu bir görüşme yoktu. Onları dinlerken sizin adınıza, bütün bir halkımız adına, bütün bir Diyarbakır adına büyük bir gurur duyduk. Fakat sonrasında da eyvah dedik, çok büyük bir sorumluluk altındayız; çünkü bütün dünyanın gözü Diyarbakır'da. Komite üyesi bütün ülkelerin temsilcilerinin yaptığı konuşma bize sorumluluğumuzun aslında ne kadar ağır olduğunu bir kez daha hatırlattı."


Demirel: Başarı Rojava'nın da başarısıdır


Ardından konuşan HDP Diyarbakır milletvekili Çağlar Demirel, başarının Amed halkının, belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin ortak başarısı olduğunu söyledi. Demirel, "Amed'in UNESCO listesinde yer alması Amed'in başarısı olduğu kadar, Rojava'nın, Kobanê'nin başarısıdır. Bu şekilde görmek bu şekilde ele almak ve bu şekilde değerlendirmek gerekiyor. Biz hiçbir zaman Kobanê'deki direnişimizi göz ardı ederek Amed'in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesini görmezlikten gelemeyiz. Çünkü Amed her gün Rojava'da, Kobanê'de insanlık için direnen, halkının özgürce yaşaması için direnen, direnişçi şehitlerine ev sahipliği yapıyor" dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Çağlar Demirel Fırat Anlı Rojava Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title