Haberler

Büyükşehir Evcil Hayvanlara Sahip Çıkıyor

ANKARA (ANKA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu Hayvan Kayıt ve Takip Projesi ile toplanan sokak hayvanlarını "Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi"nde, kısırlaştırarak kuduz aşısı ile aşılıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, insan ve hayvan sağlığını tehdit eden, hayvanlardan insanlara bulaşabilen hastalıkları önlemek, sahipsiz hayvanların sağlık sorunlarına, çağın gereklerine uygun yöntemlerle ameliyat, aşılama, teşhis, tanı ve tedavi hizmeti vermek, üremelerini kontrol altına alarak, sağlıklı şekilde çoğalmalarını sağlamak amacıyla hayvan kayıt takip sistemini başlatıldığı belirtildi.

Kısırlaştırma operasyonunun ardından 7 gün Sincan'daki geçici barınakta, gözetim altında tutulan sokak hayvanlarının, tedavileri tamamlandıktan sonra microchip takılarak kayıt altına alındığı ve yasa gereği eski yaşam alanlarına bırakıldığı kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da değişik bölgelerdeki yaşam alanlarından, projeye dahil 4 adet hayvan toplama aracı ile toplanan sokak hayvanları, Kurtuluş Parkı içindeki 'Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi' ve Sincan Evcil Hayvanlar Parkı'na getirilerek, gerekli kontrol ve müdahalelerden geçiriliyor. Hizmette verimin arttırılması amacıyla devreye sokulan gezici hayvan klinik aracı da yaşam alanında acil müdahale gereken hayvanların tedavi, aşı ve kayıt işlemlerini gerçekleştiriyor"

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title