Haberler

Büyükşehir'den "Huzur Şehrinde Sevgi Konferansları"

"Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" adıyla imzaladığı mutabakat metni kapsamında düzenleyeceği Huzur Şehrinde Sevgi Konferansları Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu ile başlıyor.

utabakat kapsamında, konferansların yanı sıra kadına karşı şiddete dikkat çekmek amacıyla çok sayıda çalışma yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'daki sivil toplum kuruluşlarıyla imzaladığı "Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" mutabakatı kapsamında Huzur Şehrinde Sevgi Konferansları ismiyle programlar düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 10 Aralık 2011 tarihinde Konya'daki 26 sivil toplum kuruluşu ile "Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" protokolü imzaladıklarını hatırlatarak, önemli bir sosyal problem olan şiddet konusuna dikkat çekmek amacıyla çeşitli programlar düzenleyeceklerini söyledi.

Sebebi ne olursa olsun her türlü ayrımcılığın zulüm olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, Mevlana'nın sevgi ve hoşgörü anlayışını yaşatan bir şehir olan Konya'daki herkesi bu konuda duyarlı davranmaya çağırdı.

Bu kapsamda başlattıkları programlarından biri olan Huzur Şehrinde Sevgi Konferansları'nın ilkini 20 Ocak Cuma akşamı gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Akyürek, Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun vereceği konferans konusunun "Mevlana İkliminde Aileye Bakış" olduğunu ifade etti.

ÇOK SAYIDA FARKLI ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Başkan Akyürek, "Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" mutabakatı kapsamında konuya dikkat çekmek için yapılacak çalışmaları ise şöyle özetledi: "Bu son derece önemli konuya dikkat çekmek için konferansların yanı sıra, konuyla ilgili olarak kısa film, afiş ve fotoğraf yarışmaları açılacak; ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik Dilek Askıda programı, evlilik öncesi eğitim çalışmaları, 4 bin 600 mesleki eğitim öğrencisine yönelik madde bağımlılığının önlenmesi ve doğru iletişim seminerleri verilecek. Ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında da seminerler düzenleyecek."

Başkan Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi'nde 20 Ocak Cuma akşamı saat 19.30'da başlayacak konferansa tüm Konya halkını davet etti.

HUZUR ŞEHRİNDE SEVGİ KONFERANSLARI

Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek ve 6 ay sürecek olan konferanslarda, 20 Şubat'ta Prof. Dr. Adem Solak "Ailede Sevgi ve Şiddet", 21 Mart'ta Prof. Dr. Cihangir Doğan "Şiddet Duyguları ve Ruh Sağlığı", 22 Nisan'da Doç. Dr. Mustafa Karataş "Hz. Muhammed'in Işığında Kadın", 16 Mayıs'ta Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak "Şiddet ve Aile Eğitimi", 20 Haziran'da Prof. Dr. Hasan Onat "Şiddeti Önleyici Değer Olarak Din ve Ahlak" konularını işleyecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nihat Hatipoğlu Tahir Akyürek Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title