Haberler

Büyükşehir'den Dünya Kadınlar Günü Kutlaması

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nedeniyle Akm Aspendos Salonu'nda Kutlama Programı Düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Eşi Ebru Türel'in de Katıldığı Programda Yazar İsmail Karasu "Bir Kadın Değişir, Bir Dünya Değişir", "ya Ümitsizsiniz ya da Ümit Siz'siniz" Konulu Bir Söyleşi Gerçekleştirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle AKM Aspendos Salonu'nda kutlama programı düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel'in de katıldığı programda yazar İsmail Karasu "Bir kadın değişir, bir dünya değişir", "Ya ümitsizsiniz ya da ümit siz'siniz" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Ebru Türel, "8 Mart'ı toplumsal yaşamın her alanında, eşitlik için aralıksız süren mücadelenin tazelendiği, güçlenerek yeni filizler verdiği bir dönüm noktası olarak kabul etmek gerekiyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüzü kutluyor ve herkesi sadece kendimiz için değil gelecek nesillerimiz, kızlarımız için sahip olduğumuz hakları tanımaya, korumaya ve kullanmaya davet ediyorum" dedi.

Kadınlar için eğitimin önemine işaret eden Türel, "Eğitim alan kadın, her şeyden önce bir birey olarak sahip olduğu hakları öğreniyor, bunları kullanmak için ne yapması gerektiğini biliyor.'Haydi Kızlar Okula', 'Baba Beni Okula Gönder', 'Kardelenler' gibi kızlarımızın okumasını hedefleyen eğitim kampanyalarının her şeyden daha önemli olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Ebru Türel, bu anlayışla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursları Projesi'nin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Antalya'nın dört bir yanında açtığımız bu kurslar, tüm hemşehrilerimizin ama özellikle ev hanımlarının bir meslek edinmelerine yardımcı oluyor. Bu projenin temelinde, herkesi ama özellikle kadınları, yetenekleri doğrultusunda üretime katılan ve evinin geçimine destek olduğu gibi bu kentin geleceğine de katkı sağlayan bireyler haline getirmek yatıyor. Zira ekonomik yönden kendi ayaklarının üstünde durabilen kadınlarımız haklarını korumak konusunda daha güçlü olacaklardır." Eğitim seminerleri düzenleyen Yazar İsmail Karasu Antalyalı kadınlara "Bir kadın değişir, bir dünya değişir", "Ya ümitsizsiniz ya da ümit siz'siniz" konulu bir söyleşi sundu. Söyleşinin başında kadınlardan birbirlerine sarılmalarını isteyerek unutulan alışkanlıkları hatırlatan Karasu, hayatı dolu dolu yaşamak üzerine izleyenlere tüyolar verdi. Kadınlardan, hayattan kopmamalarını, vazgeçmemelerini isteyen Karasu, "Ümit etmekten bıkmayın. Kendinizi ne olursa olsun başarılı görün. Kendinizle barışık olun, Gurur duyun" şeklinde konuştu. İsmail Karasu, salondaki kadınlara mutlu bir evlilik ve yaşamla ilgili bilgiler vererek, hayatlarını değiştirmenin ellerinde olduğunu ifade etti. Söyleşi sonunda, kadınlara AKM Fuayesi'nde bir kokteyl verildi.

(ŞT-Y) 08.03.2008 18:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title