Haberler

Büyükşehir'den Divan Şiiri Dinletisi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi düzenlediği “Divan Şiiri Dinletisi”, izleyicilerine unutulmaz bir akşam yaşattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi düzenlediği "Divan Şiiri Dinletisi", izleyicilerine unutulmaz bir akşam yaşattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Divan Şiiri Dinletisi", Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Divan edebiyatından seçme eserlerin dile geldiği program, Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin "Safalar getirdiniz, safa geldiniz dostlar" adlı eserle selamlaması ile başladı. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mürsel Gündoğdu, öğretmenler, öğrenciler, çok sayıda şiir sever ve onur konuğu olarak Nur Hayati İnanç katıldı.

13. yüzyıldan 19. yüzyıla "Osmanlı Yüksek Zümre Edebiyatı" olarak da adlandırılan divan şiirlerinin yorumlandığı programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Özak, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanat programlarına çok önem veriyoruz. Divan Edebiyatı geçmişten geleceğe kurulan bir köprüdür" dedi. Divan şiirlerinden örneklerin sunulduğu akşamda, onur konuğu olarak katılan Nur Hayati İnanç, Fuzuli'den Nesimi'ye gazeller okudu ve bugünkü Türkçe'ye çevirisini yaptı. İnanç yer yer şairlere ait kıssalar da anlattı.

Özel kostümlerle sahneye çıkan öğrenciler dönemin lisanı ile şiirler okuyarak katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Zaman zaman müzikli okumalar gerçekleştirilen programda sırasıyla Seyyid Nesimi, Fuzuli, Nedim, Kuddusi, Nabi, Zemçi Çetinkaya, Genç Abdal, Hayali Bey, Niyazi Mısri, Şeyh Galip ve Ahmet Paşa'dan gazeller okundu. Öğrencilerden oluşan koro da okudukları eserler ile programa katılanların beğenisini aldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Fuat Başgil Leyla Atakan Fuzuli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sur Belediye Başkanı kim? Adnan Örhan kimdir, kaç yaşında? Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title