Haberler

Büyükşehir'den Dev Transfer

Güncelleme:

15 Kasım'da açılacak buz hokeyi sezonunda gözler İzmir'e çevrildi.

Slovakya'yı Dünya ikincisi yapan, ülkesinde iki kez şampiyonluk kupası kaldıran, dünyanın en prestijli liginde birçok yıldız yetiştiren Peter Bohunicky, İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Takımı'nda antrenörlük görevine getirildi.

Türkiye'nin en yeni ve modern buz sporları salonunu açılmasının ardından yeniden faaliyete geçirdiği buz hokeyi takımıyla geçen sezonu 3. bitiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, yeni sezona "şampiyonların antrenörü" olarak tanınan Peter Bohunicky yönetiminde hazırlanıyor.

Göz kamaştıran kariyer

Dünyanın en prestijli ligi NHL'de yıllarca oynayan, ardından 25 yıllık antrenörlük kariyerine başlayan Slovak Bohunicky, 2007-2008 ve 2008-2009'da Slovakya şampiyonluğu yaşadı, geçen sezon ise Slovakya'yı dünya ikincisi yaptı. Ülkesinde ve Belarus'ta U-18 ile U-17 takımlarıyla sayısız kupa kaldıran Bohunicky, NHL yıldızları Milan Bartovic (Chicago Blakhawks - Liberec), Branko Radivojevic (Minnesota Wild), Richard Zednik (Florida Panthers), Maran Gáborík (Minnesota Wild), Marcel Hossa (Phoenix Coyotes) Marián Hossa (Pittsbourgh Penguins), Rastislav Pavlikovský (Zürih), Vladimír Orságh ( Nashville Predators), Ján Lašák ( Nashville Predators), Michal Handzuš (LA Kings), Richard Lintner ( Nashville Predators) ve Ronald Petrovicky (NY Rangers) gibi isimleri yetiştirdi.

Rus oyuncu Maxim Gubin ve Letonyalı Olegs Koreskous'u transfer ettiklerini, yeni sezonda Türkiye'de İzmir Büyükşehir Belediyespor rüzgarı eseceğini söyleyen Slovak antrenör, "Türkiye ligi yeni, ancak gelecek vadeden bir lig. Buz hokeyinin gelişmesi, daha fazla insanın bu sporu yapmasıyla oluyor. Ancak tabii ki, ilk şart tesis. İzmir'i bu açıdan şanslı görüyorum" dedi.

Sezonun 15 Kasım'da başlayacağını söyleyen takım kaptanı Erdoğan Coşkun ise, "Geçen yılki üçüncülük bizi kamçıladı. Bu sezon şampiyon olmak istiyoruz. Kariyerleri yüksek antrenör ve oyuncu kadromuzla bu hedefimize varacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nashville Slovakya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title