Haberler

Büyükşehir'den Çiftçilere Tohum Desteği Bu Yıl da Sürecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez başlatılan ve her yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçilerin tohum ihtiyaçlarına yönelik destek vermeyi amaçlayan tohumluk dağıtım protokolü imzalandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez başlatılan ve her yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçilerin tohum ihtiyaçlarına yönelik destek vermeyi amaçlayan tohumluk dağıtım protokolü imzalandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında gerçekleyen ve çiftçilere tohum dağıtımı ön gören protokolün imza törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkan İbrahim Yılmaz ile diğer ilçe ziraat odası başkanları ve davetliler katıldı.

"Sosyal belediyeciliği devam ettirmek istiyoruz"

Programda konuşan ve tarıma her türlü desteği vermeye devam edeceklerini aktaran Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bugün 4 yıldır yaptığımız önemli bir çalışmanın bu yılki protokolü için buradayız. Biz üretim, ekonomi, sanayi şehriyiz ama bunların hepsinin temeli topraktır. Bu şehrin en büyük gücü toprağı, çiftçisi, güneşi ve toprağa dayalı sanayisidir. Dolayısıyla biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak artık altyapı belediyeciliğini bitirip sosyal belediyeciliği Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü bir şekilde devam ettiriyoruz. O nedenle 2014 yılında göreve geldiğimde çok büyük bir kuraklık vardı ve ilk o zaman çiftçilerimize destek verdik. Sonuç olarak çok büyük bir bereket ve en az zararla oradan çıktık. Şimdi geldiğimiz noktada da bunu her yıl büyüterek devam ettiriyoruz. Bugün bu yaptığımız protokol de bu çalışmanın bir devamı. Bunun şehir ekonomisine çok büyük bir faydası oluyor. Küçücük bir adım çok büyük geri dönüşlere ve güçlü bir gelişime neden oluyor" dedi.

"Üretmeye devam edeceğiz"

Açıklamalarda bulunan Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da arpa ve buğday tohumu çiftçilerimize dağıtmaya devam edeceğiz. Ülkemiz zor koşullardan geçerken Fatma Şahin Başkanımız bize destek vermeye ve yanımızda durmaya devam ediyor. Ben odalarımız adına kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz de odalar ve çiftçiler olarak bunun karşılığında çok çalışmaya, üretmeye devam edip bu zorlukları aşacağız" ifadelerini kullandı.

"Bu vereceğimiz tohumlarla yaklaşık 90 bin dekar alan ekip, 45-50 bin ton mahsul hedefliyoruz"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkan İbrahim Yılmaz ise, "Bildiğiniz gibi şuan da buğday ve arpa tohumu dağıtmak üzere bir protokol imzalayacağız. Burada ceyhan 99 çeşidi yarı sert birinci sınıf ekmeklik buğday ve altıkat çeşidi arpayı çiftçilerimize ulaştıracağız. Altıkat çeşidinin yetişmediği yerlerde sancak tipi arpa çeşidimizi de çiftçilerimize ulaştıracağız. Bu vereceğimiz tohumlarla yaklaşık 90 bin dekar alan ekilecek, bu 90 bin dekardan da normal üretim koşullarında 45-50 bin ton mahsul hedefliyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı? Lille Aston Villa maçı CANLI izle! 18 Nisan Lille A.Villa Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Tokat okullar tatil mi? 19 Nisan Cuma Tokat okul yok mu?
title