Haberler

Büyükşehir'den Çiftçilere Gölet Desteği

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarım ve hayvancılığa destek vermek amacıyla Hayvan İçme Suyu (HİS) ile sulama amaçlı gölet yapıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarım ve hayvancılığa destek vermek amacıyla Hayvan İçme Suyu (HİS) ile sulama amaçlı gölet yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında, bu sene 19 gölet yapıldı. Büyükşehir'in ekipleri, Tortum'un Kemerkaya, Pasinler'in Kavuşturan ve Ağcalar Mahallelerine HİS ve sulama amaçlı, Tekman'ın Akpınar, Aşkale'nin Tepsicik ve Hatuncuk, Yakutiye'nin Akdağ ve Kırmızıtaş, Uzundere'nin Yayla, Oltu'nun Obayayla, Palandöken'in Toparlak, Şenkaya'nın Turnalı ve Gözalan, Horasan'ın Yörükaltı, Bahçe ve Gerek, Köprüköy'ün Ilıcasu ve Soğuksu, Narman'ın Yoldere Mahallelerine HİS göleti yaptı. Ekipler, Narman'ın Yukarıyayla ve Koçkaya, Pasinler'in de Yayladağı göletlerinin su tutma kapasitelerini artırarak, göletleri bakım ve onarımdan geçirdi. Yine bu yıl içinde il genelinde mahalle muhtarları tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne 135 hayvan içme suyu ve sulama amaçlı gölet yapılması için müracaatta bulunuldu. Yapılan arazi ve fizibilite çalışmasında 76 noktada daha gölet yapılabileceğine dair ön etüt raporu hazırlandı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pasinler Erzurum Tortum Narman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title