Haberler

Büyükşehir'den Altıntaş'a can suyu

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin yeşil kimliğini daha da pekiştiren çevre odaklı hizmetlerine aralıksız devam ediyor.

Bursa'yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya İlçesi Altıntaş Mahallesi'nde düzenlenen hafriyat alanı, ağaçlandırma faaliyetleriyle yeşillendiriliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla hafriyat alanı olarak düzenlenen Mudanya İlçesi Altıntaş Mahallesi'ndeki döküm sahası, 'Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı' nedeniyle gerçekleştirilen programda, doğa tutkunu öğrencilerle birlikte ağaçlandırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın yeşil kimliğinin vurgulandığı programda yaptığı konuşmada, kentin daha yaşanabilir ve sağlıklı bir şehir olması hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Başkan Altepe, '21 Mart Dünya Ormancılık Günü'nde Altıntaş hafriyat alanının yeşillendirilmesinin Bursa için çok önemli bir adım olduğunu belirterek, "Yetersiz çevre bilinci, dikkatsizlik ve ihmalkârlık sonucu çıkan yangınlar ve daha birçok sebepten dolayı her yıl ormanların büyük bölümü yok oluyor. Ancak son yıllarda, Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'deki partneri ve Sağlıklı Kentler Birliği'nin de kurucusu olan Bursa'da, çevre konusunda özel bir hassasiyet gösteriliyor ve Türkiye'ye örnek çalışmalara imza atıyoruz" dedi.

'Yeşil Bursa' kimliği korunuyor

Ormanların bir kent için en önemli değerler olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Şehrimizin 'Yeşil Bursa' olarak kalması ve hatta kentteki yeşil alan miktarının daha da artması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Çöplük alanlarının rehabilitasyonundan bölge parklarına, atık yönetiminden sahillerin, meydanların düzenlemelerine ve dere ıslahlarına kadar birçok çevre projesini hayata geçirdik. Altıntaş'ta da kayıtlarımıza hafriyat döküm sahası olarak giren yaklaşık 3 hektarlık bu alan, daha önce taş ocağı olarak kullanılmıştı. Mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü'ne ait olan bu alan Orman Bölge Müdürlüğü'nce Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne hafriyat toprağı ile doldurulmak üzere tahsis edilmişti ve Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Burkent A.Ş. aracılığıyla da dolgu işlemi yapılarak doğaya yeniden kazandırıldı. Bu alana yaklaşık 350 bin metreküp yani yaklaşık 21 bin kamyon hafriyat toprağı dökümü yapıldı" diye konuştu.

Başkan Altepe, alanın geleceğin emanetçileri olan çocukların ve gençlerin desteğiyle ağaçlandırıldığını ifade ederek, "Bursa'nın yarısı ormanlık alan ve bu alanı daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu alana 200 adet 1 yaşında fıstık çamı, 1000 adet akasya ve yaklaşık 100 adet erguvan fidanı dikimi yapıyoruz. Bu ağaçlar da artık bu bölgeye nefes aldıracak" dedi.

Çocuklar gelecekleri için fidan diktiler

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de dünyanın geleceğinin ormanlara bağlı olduğunu belirterek, kentin yeşilinin korunmasında güzel işler yapıldığını söyledi. Mesten, çalışmalarından dolayı Başkan Altepe'yi tebrik etti. Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer de bölgenin ciğerleri olan ormanlara emek verenlere teşekkür ederken, Bursa Orman Bölge Müdürvekili Fahri Sönmezoğlu ise bölge müdürlüğü olarak Bursa'da yapılan çalışmaları anlattı. Konuşmaların ardından il genelinde yapılan 'Ormanın faydaları ve ağaç sevgisi' konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, öğrencilerle birlikte fidan dikti ve can suyu verdi. Altıntaş'taki yeşillendirme çalışmasına yoğun ilgi gösteren öğrenciler, çevreye duyarlılıklarıyla takdir topladı. Öğrenciler, gelecekleri için fidan dikmenin sevincini ve mutluluğunu yaşarken, öğretmenler ve veliler de çocuklarının sağlıklı bir geleceğe bilinçli adımlar atışı nedeniyle gururlandıklarını dile getirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Altıntaş Mudanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title