Haberler

Büyükşehir Belediyesinden işaret dili eğitimi

Güncelleme:

Mardin Büyükşehir Belediyesi, 'Engelsiz Hayat Projesi' kapsamında Ömerli Devlet Hastanesi çalışanlarına işaret dili eğitimi verdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, 'Engelsiz Hayat Projesi' kapsamında Ömerli Devlet Hastanesi çalışanlarına işaret dili eğitimi verdi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'ın talimatları doğrultusunda Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmet Daire Başkanlığının hayata geçirdiği Engelsiz Hayat Projesi kapsamında işaret dili eğitimi vermeye başladı. Proje, Mardin genelinde işitme engeli bulunan, dil ve konuşma bozukluğu olan bireylerinde resmi ve özel kurumlarda eğitim, iş, sağlık, çalışma, hukuki ve benzeri durumlarda çevreleriyle engel olmadan iletişime geçebilmeleri amacıyla başlatıldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde başlatılan işaret dili kursu, kurum binasında haftanın 3 günü günde 4 saat olmak üzere veriliyor. 10 hafta ve 120 saatin sonunda kurslara katılan kursiyerlere MEB onaylı sertifika verileceği belirtildi. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, sivil toplum kuruluşu ile sağlık kurumlarından gelen talepler doğrultusunda çalışan ve gönüllülere eğitimler verdiği, bu kapsamda Ömerli Devlet Hastanesi çalışanlarına işaret dili eğitimi verildiği belirtildi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan personellerin işitme engellilerin sesi olacak.

Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman için dezavantajlı grupların yanında olduklarını söyledi. Yaman, "Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığımız Engelsiz Hayat Projesi kapsamında hayata geçirdiği İşaret Dili Kursları ile şehir genelinde gelen talepler doğrultusunda STK ve sağlık kurumlarının çalışan ve gönüllülerine eğitimler veriyor. Amacımız, her alanda işitme ve konuşma sorunu olan bireylerimize rahat bir yaşam sunmak. Her kurumda işaret dilinden anlayan çalışan veya gönüllünün olması bu yönde engeli bulunan hemşehrimizin kendini ifade etme ve sorununun çözümü konusunda kolaylık sağlayacak. Projede emeği geçenlere teşekkür ederim. Gerçekten çok anlamlı bir çalışma" dedi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mardin Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title