Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nin Anneler Günü Kutlaması Duygulu Görüntülere Sahne Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Düzenlediği "Anneler Günü" Kutlamasında, Engelli Neval Kahraman ile Sanatçı Muazzez Ersoy'un Söylediği Şarkılar Duygu Dolu Anların Yaşanmasına Neden Oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Anneler Günü" kutlamasında, engelli Neval Kahraman ile sanatçı Muazzez Ersoy'un söylediği şarkılar duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) ile Kadın Koordinasyon Merkezi (KKM), Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Anneler Günü kutlaması gerçekleştirdi. Binlerce anne ve anne adayının salonu doldurduğu kutlamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile eşi Özleyiş Topbaş ev sahipliği yaptı.

Salonu dolduran katılımcılara seslenen Kadir Topbaş, "Dünyanın en yüce ve en kutsal sorumluluğunu yerine getiren annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Anne sevginin, hoşgörünün, şefkatin, sabrın, üretkenliğin ve fedakarlığın adıdır" dedi.

Annelerin toplumun temel taşı aileyi oluşturan ve geleceğe taşıyan, toplumu zinde, güçlü kıran en önemli bireyler olduğunun altını çizen Topbaş, "Anne kendisinden çok yavrusunu düşünen, onu geleceğini hazırlayan ilk öğretmendir. Savaşta mermi taşıyarak Nene Hatun olan, barış zamanında da şefkatini kendisini ihmal etme pahasına da olsa hiç esirgemeyen annelerimizdir. Her yaştaki insanın annesi olmayı başaran ve inancımıza göre hiçbir zaman 'Öf' bile denmeyecek, cennetin bile ayakları altına serildiği

mübarek insanlardır" diye konuştu.

Şehir hayatının mücadelesinde annelik yapabilmenin çok zor olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, annelik gibi kutsal bir sorumluluğu yerine getirerek sağlıklı nesiller yetiştirmenin önemine dikkat çekti. Kadir Topbaş, "Eşim evimizin direği. Kızım ve gelinim burada. Kızım da İSMEK'de öğrenci, ama arkadaşları bir başkan kızı olduğunu bilmiyor" şeklinde konuştu.

Annelerin eğitimli ve çocuklarını yetiştirecek donanıma sahip olmasının önemine dikkat çeken Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Kadın Koordinasyon Merkezi ve İSMEK'te hanımlarımıza yönelik büyük çalışmalar yapıyoruz. 30 Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi ile 2 tane son teknolojiyle çalışan görüntüleme merkezi açarak İstanbullu bayanlara hizmet veriyoruz. Geçtiğimiz yıl ağırlıklı hanımlardan oluşan 35 bin İstanbulluya da okuma-yazma öğrettik. Evde bakımdan tutun da dar gelirli insanlara yardım ve desteğe kadar her alanda 'Kimsesizlerin Kimi Olma' ve garip gurebaya yardım etmek adına çok önemli

hizmetler veriyoruz. Şehit, gazi, dul ve yetim çocuklarına yönelik eğitim yardımlarımız, üniversite burslarımız, spor salonlarımız ve sahillerdeki spor araçlarımız hep aileyi ayakta tutabilmek, kendilerine şehir hayatının sıkıntılarından bir nebze kurtarabilmek adına yaptığımız çalışmalardır. Şehrimizdeki ortak yaşama mekanlarını arttırarak birlikte olma duygusunu geliştirmek istiyoruz. Hizmetlerimizle annelerin ve anne adaylarının değerini bir güne sıkıştırmıyoruz, bütün bir yıla yayıyoruz".

"Kadın ailenin temel direğidir" diyen KKM Başkanı Özleyiş Topbaş da toplumların varolmasında aile müessesesinin öneminin altını çizdi. KKM'nin bu önemin bilinciyle kadına ve aliye yönelik hizmetler verdiğini ve İSMEK'te eğitim gören yüz binlerce kadının da meslek sahibi olarak üretime katıldığını hatırlatan Özleyiş Topbaş, "İSMEK, kadının sosyalleşmesi ve üretime katılması adına çok önemli bir işlev görüyor. Bir annenin ya da anne adayının kendi kendini ifade edebilmesi ve boş zamanlarını eğitimle

değerlendirmesi toplumumuzun gelişmesi için çok gereklidir. Bugün karşınızda bir evlat, bir anne ve bir büyükanne olarak duruyorum. Bir evlat olarak anneme, bir anne olarak evlatlarıma ve bir büyükanne olarak her biri de henüz yolda olan torunlarıma karşı sorumluluğum var. Halkımızın bütün annelerinin de evlatlarına ve torunlarına aynı sevgi ve hoşgörüyle bağlı olduğunu biliyorum" diye konuştu.

Anneler Günü kutlamasında İSMEK'in usta öğreticilerinden oluşan halk müziği grubunun söylediği türküler ile İstanbul Özürlüler Merkezi'nde (İSÖM) eğitim gören Neval Kahraman'ın şarkıları davetlilere bazen duygu dolu anlar yaşattı, bazen de coşturdu. Başkan Topbaş ile eşi Özleyiş Topbaş'a Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği hizmetlerden dolayı çiçek takdim eden Kahraman, bayanlar tarafından ayakta alkışlandı. Kutlama sanatçı Muazzez Ersoy'un birbirinden güzel şarkılarıyla sona erdi.

(MH-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title