Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 Yılı Bütçesi Belirlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 2019 yılı için 3 milyar 410 milyon lira bütçe ayrıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kasım ayı bütçe toplantısı, Mesut Kocagöz başkanlığında yapıldı. Bütçe meclis toplantısı 58 maddeyle açılarak, önergeler bildirildi. Mecliste 2019 yılı için 3 milyar 410 milyon bütçe ayrıldığı kaydedildi. Mecliste, parti grup sözcüleri bütçeyle ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, belediyenin 2019 yılı bütçesinin millete hizmet etme açısından kendini belli ettiğini kaydetti. Faiz giderlerinde para ödemeyen ilçenin Akseki olduğunu ifade eden Bayraktar, "En çokları söylemek yerine en iyileri söylüyorum. Kepez, 600 bin nüfusa sahip alt yapı ve üst yapısıyla hizmete aç ilçede yok denecek kadar faiz gideri var. Bu bağlamda böyle bir bütçeyle 10 milyar 385 bin yatırımla rekor kırdık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyorum" dedi.

"Çelişkili performans programı vermesini doğru bulmuyorum"

Belediyenin borç altında olduğunu ileri süren CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol ise, "Takip ettiğim kadarıyla en fazla borçlu olan 5'inci belediyeyiz. Bütçe ve performans arasında ciddi bir fark var. Birbirini tutması gerektiğini düşünüyorum. Performans programımızın göstergelerine baktığımızda Konyaaltı'nda kapalı spor salonu yapıyor. Yapılma aranı yüzde 90 olarak belirtilmiş. 2019'da yüz 1 olarak belirtilmiş. 2 gün önce gidip fotoğraf çekmek istedim. Yüzde 90 bittiği söylenen yapı, yüzde 5 ya da 10 tamamlanmış. Aslında 1 ay önce inşaatın tamamlanması gerekiyordu. Neresinden ne tutsak ne anlatsak bilemedik? Performans programına güvenmek isteriz. Belediyemizin böyle çelişkili performans programı vermesini doğru bulmuyorum. Red oyu veriyorum" şeklinde konuştu.

Kocagöz'den Çevikol'a yanıt

Başkanvekili Mesut Kocagöz, CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol'un 'performans' açıklamalarına yanıt verdi. Performansın, yapacağı programı anlatmak olduğunu vurgulayan Kocagöz şöyle konuştu:

"Konyaaltı Spor Salonu'nu söylediniz. Haklısınız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ilave olarak bodrum katı yapılmasını istemiş. Aşağı yukarı 5 milyon lira ek maliyet getiriyor. Yapılan ihale 5 milyonu karşılayamadığı için iptal edilmek zorunda kalmış. Esas olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ilave 5 milyon lira iş istemesi. Antalya'mıza en iyi hizmeti iyi ekibi kurarsanız yaparsınız. Başta Menderes Türel, genel sekreterimiz, daire başkanlarımız ve emeği geçenleri kutluyorum."

"Bu saygısızlıktır"

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli bütçe görüşülmesine gelmeyen belediye başkanlarını kınadığını söyledi. Senirli, "Düzgün bir sebebi yoksa ayıplıyorum, kınıyorum. Birkaç belediye başkanı bütçe görüşülürken burada olmuyor. Bu saygısızlıktır. Belediyelerin kendilerine göre diyecekleri bir şeyler vardır. Gitsinler halka hesaplarını versinler. Aynı zamanda Akseki Belediye'mizi, faiz ödemediği için tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

İyi Parti Grup Sözcüsü Ertürk Yazar ise yeni bütçenin meclise ve millete hayırlı olması temennisinde bulunarak, belediyenin gelir ve giderlerini değerlendirdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title