Haberler

Büyükşehir Belediyesi Mahalle Eğitim Merkezlerinde Eğitim Dönemi Başladı

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 ayrı merkezde açılan Mahalle Eğitim Merkezleri, yeni eğitim dönemine başladı.

Bu sene 15 ayrı branşta verilecek kurslarda bin 236 kişi eğitim görecek. Ücretsiz olarak verilen kurslarda, yağlı boya resim kursunda 111 kişi, ahşap boyama kursunda 90 kişi, mefruşat kurusunda 273 kişi, bağlama kursunda 53 kişi, alimünyüm rölyef kursunda 26 kişi, karakalem resim kursunda 28 kişi, çocuk resim kursunda 12 kişi, brezilya nakışı kursunda 74 kişi, ebru kursunda 15 kişi, tezhip kursunda 6 kişi, temel giyim kursunda 100 kişi, tekamül giyim kursunda 85 kişi, kurdele nakışı kursunda 221 kişi, gitar kursunda 90 kişi, aurobik kursunda 30 kişi ve modern dans kursunda 22 kişi eğitim görecek.

Mahalle Eğitim Merkezleri'ni çok önemsediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, “Vatandaşlarımızın mesleki ve sanat alanlarındaki eğitimleri destekleyerek, insanlarımızı daha aktif hale getirmek amacıyla bu kursları açtık. Mahalle merkezleri şehrimizde büyük bir boşluğu dolduruyor. Merkezlerde eğitim gören kursiyerler iş sahibi oluyorlar. Bu merkezler ayrıca insanlarımızın sosyalleşmelerine de yardımcı oluyor. Dayanışma ruhunu canlandırıyor. Mahalle Eğitim Merkezleri'miz yeni sezonda da çok güzel işlere imza atacaklar. Kursiyerinden öğreticisine emek veren herkese başarılar diliyorum” dedi.

Mahalle Eğitim Merkezleri kurslarına devam ederek yeterli krediyi dolduran ve yeterlilik sınavını kazanan kursiyerlere 'Katılım Sertifikası' veriliyor.

(İÇ)

16.10.2007 16:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title