Haberler

Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı için tüm tedbirleri aldı

Güncelleme:

Samsun Büyükşehir Belediyesi, rahat ve huzurlu bir Kurban Bayramı yaşanması için tüm tedbirleri aldı. Başkan Mustafa Demir, özellikle toplu ulaşım, zabıta, mezarlık, çevre temizliği, itfaiye ve su gibi hizmetlerde aksamaların yaşanmaması için 24 saat aralıksız hizmet vereceklerini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kurban Bayramı'nın toplumsal yardımlaşma duygularının pekiştiği bir bayram olduğunu kaydederek, bayramda kurban kesecek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Başkan Demir, manevi görevleri yerine getirirken kimsenin zarar görmemesini ve bayramın en güzel şekilde geçirilmesini temenni ederek, vatandaşların kurban kesimi için, mezbahaları ve belediyelerce gösterilen alanların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. "Kurban Bayramı'nda, sıklıkla karşılaşılan olumsuzlukların bu yıl yaşanmaması için daha titiz ve tedbirliyiz" diyen Başkan Demir, "Bu nedenle kurbanların veteriner kontrollü, hijyenik ve atık yönetimi doğru bir şekilde gerçekleştirilen kesim yerlerinde kesilmesine özellikle dikkat ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ulaşımda aksamaya izin verilmeyecek

Büyükşehir Belediyesi arife günü ve bayramda yoğunlaşan mezarlık ziyaretleri için de bir dizi önlem aldı. Mezarlıklara gidecek toplu taşıma için ek seferler konuldu. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ Genel Müdürlüğü, vatandaşların bayram süresince rahat ve güvenli bir biçimde yolculuk yapmalarını sağlamak için her türlü önlemi alarak normal seferlerini sürdürecek. Vatandaşlar ulaşımla ilgili her türlü talep ve şikayetlerini ise 431 10 12 veya 0850 333 55 55 no'lu ulaşım hattına bildirebilecekler. Bayram süresince kurban kesim yerlerine ve mezarlılara gidecek vatandaşlar için bu bölgelere yapılan seferler de arttırıldı.

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri de vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur içerisinde geçirebilmeleri için gerekli tedbirleri aldı. Ekipler Kurban Bayramı süresince denetimlerini sürdürecek. Bayram öncesi ve bayram süresince ana arterler ve alışveriş yoğunluğunun olduğu merkezlerde ilçe belediyelerinin zabıta ekipleri ile koordineli bir şekilde aralıksız hizmet verilecek. Vatandaşlar zabıtayı ilgilendiren konularla ilgili şikayetlerini Büyükşehir Belediyesi'nin Çözüm Merkezi üzerinden 431 10 12 nolu telefondan iletebilecekler. Zabıta Nöbetçi Amirliği 7/24 görev başında olacak.

SASKİ 24 saat hizmet verecek

Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü, bayram süresince su, kanalizasyon ve sayaç arızalarında 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlar su ve kanalizasyon arızaları için ALO 185'i arayabilecekler.

İtfaiye nöbette

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bayram boyunca normal mesaisine devam edecek. İtfaiye her türlü itfaiye hizmeti ve yangın ihtimaline karşı 17 ilçede çalışmalarını sürdürecek. Vatandaşlar, yangın ve benzeri tabi afetlerle ilgili ihbarlarını 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirebilecekler.

Kurban atıkları için de önlem alındı

Vatandaşların kurban ibadetini yerine getirmesi her türlü önlemi alan Büyükşehir Belediyesi kurbanlıkların sağlıklı ve hijyenik ortamda kesilmeleri için de sürekli kontrollerini yapacak. İlçe belediyeleri ile birlikte belirlenen kurban kesim yerleri dışında kurban kesimine müsaade edilmeyecek. Bu arada kurban atıkları ile alakalı da Büyükşehir Belediyesi düzenli çöp depolama alanında gerekli tüm önlemler alındı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kurban Bayramı Samsun Kurban Politika Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title