Haberler

Büyükşehir Belediye Yasası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Büyükşehir Belediyeleri Yasasının bu gece sabaha kadar çalışıp tüm engellemelere karşı çıkaracaklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Büyükşehir Belediyeleri Yasasının bu gece sabaha kadar çalışıp tüm engellemelere karşı çıkaracaklarını söyledi.

Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde yapılan AK Parti Karabük İl Danışma Meclisi toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, İl Başkanı Ömer Ayar ve AK Partili Belediye başkanları ile partililer katıldı.

Danışma Meclisi toplantısının basına açık bölümünde bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, dün Siirt Pervari'de meydana gelen helikopter kazasında 17 şehit verdiklerini söyleyerek, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Terörle mücadele ülkemizin devletimizin ve hükümetimizin en çok üzerinde durması ve biran önce bertaraf etmesi gereken bir sorundur. Başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere devletimizin her organı ve hükümetimiz Türkiye'yi bu terör belasından kurtarmak için büyük bir gayret ve çaba içersindedir. Şunu belirteyim, terör örgütünün bu ülkede istismar edebileceği bir konu kalmamıştır. Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımız geçmişte bir takım mağduriyetlere uğradılar. Ama bunları AK Parti iktidarında aştık" dedi.

Cumhuriyet'in kurucusunu anarken, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yılını kutlarken, Göktürk 2 uydusunu uzaya gönderme çalışması içinde olduklarını da belirten Şahin, şöyle konuştu: "Sadece Türk mühendislerin gayretleri ve çabaları ile yerli uydumuzu yola çıkardık. Çin'e gidecek ve oradan uzaya gönderilecek. Artık bir uyduyu yüzde yüz yerli yapacak kapasiteye ulaştık.

Bu uydular dünyanın herhangi bir notasındaki bir görüntüyü size gönderecek. Bu askeri amaçlı olabilir, sivil amaçlı olabilir. 7.5 metreye kadar Rasat uydumuz görüntüyü bize gönderiyordu,

Göktürk 2 isimli uydumuz bunu 2.5 metreye kadar indirecek.

Şimdiki hedefimiz kendi uzay istasyonumuzu kurmak. Şimdi bunlarla uğraşıyoruz"

BÜYÜKŞEHİR YASASI

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Büyükşehir Belediye Yasasına muhalefet partilerinin tamamının karşı olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "MHP, büyükşehir yasası ile BDP'ye imkan sağlıyorsunuz diyor, BDP'de çıkıyor bizde bu yasaya karşıyız diyor. Şu an 16 ilimizde büyükşehir statüsü uygulanıyor ve buna 13 il daha ekleyerek bu sayı 29'a çıkıyor. Büyükşehir uygulamasını ilk defa yapmıyoruz. Bize eyaletler kurmak istiyorsunuz diyorlar. Anayasanın 127. maddesinde merkezi hükümetin vesayet yetkisi devam ediyor. Merkezi hükümetin belediyeler önündeki denetim yetkisi devam ediyor. Ayrıca illerde yatırımları takip ve koordinasyon merkezi olacak. Anayasa ve yasal sınırlar içinde hareket edemez. Efendim BDP alır. Siz çalışın siz alın kardeşim. Biz BDP karşısında o yerleri alacağımıza inanıyoruz. Onlara bırakmayacağımıza inanıyoruz. Sizde çalışın, sizde bırakmayın eğer korkuyorsanız BDP'lilerin almasından. Sizde çalışın. Dolayısıyla bu yasal düzenlenme yerel yönetimlerde reform sayabileceğimiz bir değişim getirmektedir. Bugün bu yasayı sabaha kadar tartışıp çıkarmayı hedefliyoruz."

İl Danışma Meclisinde kapanan HAS Parti'nin Karabük merkez ve ilçe yönetimi Mehmet Ali Şahin'in rozetlerini takmasıyla AK Parti'ye geçti. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Ali Şahin Nafiz Kayalı Ak Parti Karabük Politika Güncel Haberler

title