Haberler

Büyükşehir Belediye Meclisi'nden Cumhuriyet Kulesi İçin "Tadilen Onay" Kararı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir tarafından işletmeleri BELTAŞ AŞ. ve ANFA’ya devredilen otoparklardan alınacak ücretleri yeniden belirledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir tarafından işletmeleri BELTAŞ AŞ. ve ANFA'ya devredilen otoparklardan alınacak ücretleri yeniden belirledi. Belediye Meclisi'nde ayrıca, Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'nin çevresindeki parkın büyütülmesi ve AVM'nin kaldırılması da kararlaştırıldı.

Meclis Başkanvekili Ali ihsan Ölmez yönetiminde düzenlenen toplantıda, geçtiğimiz günlerde yine Meclis kararıyla alınan, "Trafik akışını rahatlatmak, vatandaşları otopark alışkanlığına sevk etmek için otoparklarda ücret tarifesinin 1 saate kadar ücretsiz, 1 saatten 24 saate kadar da 1 TL olması"nın kararlaştırıldığı hatırlatılarak, ANFA (Ankara Altınpark İşletmeleri LTD. ŞTİ.) ve BELTAŞ'tan (Belediye Trafik Hizmetleri Makine Otomotiv İnş. Müh. Doğalgaz İç ve Dış Tic. San. A.Ş.), Büyükşehir tarafından alınacak ücretlerin yeniden belirlenmesi gerektiği kaydedildi. Üyelerin oy birliğiyle karara bağlanan rapora göre, söz konusu iki ayrı şirket tarafından işletilen 23 ayrı otoparkta, 1 saate kadar ücretsiz, 1 saatten 24 saate kadar ise günlük araç başı KDV dahil 25 Kuruş ücret alınması uygun görüldü.

Cumhuriyet Kulesi'ne "tadilen onay"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın, kendisini ziyaret eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a, "Halk ne istiyorsa o yapılsın" önerisinin ardından referandum düzenlenen ve bölge halkının yüzde 78'inin "yıkılmasın" dediği Cumhuriyet Kulesi'ne "tadilen onay" verildi. Buna göre, Kule'deki AVM kaldırılacak, çevresindeki park büyütülecek, yapı yüksekliği kule hariç 8 kat olacak. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde söz konusu kuleyle ilgili görüşülen ve oy çokluğuyla karara bağlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu'nun sonuç bölümünde şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan değerlendirmede, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin, yapı yoğunluğunun E=2'ye çekilmesi, parsel kuzeydoğusundaki parkın güneye doğru genişletilerek doğudaki parkların geçiş yoluna dek yaklaştırılarak büyütülmesi, formunun düzeltilmesi, mevcut güçsüzler yurdunun proje kapsamında fonksiyon olarak korunması, yapı yüksekliğinin Kule hariç 8 kat olarak belirlenmesi, AVM kullanımının kaldırılması, bu düzeltmelere göre plan notlarının tashihi suretiyle 'tadilen onayı' komisyonumuzca uygun görülmüştür."

Toplantıda ayrıca, Başkent'te girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurularak girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla da Büyükşehir ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında işbirliği yapılması da oy birliğiyle karar altına alındı. Meclis gündemine gelen söz konusu Başkanlık Yazısı'nda şu ifadeler yer aldı:

"Girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmalarının sağlanması, kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyiminin kazandırılabilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile KOSGEB arasında 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin verilmesine ilişkin işbirliği yapılması." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Keçiören Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title