Haberler

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a Coşkulu Karşılama

Spor Toto 2. Lig play-off finalinde Gümüşhanespor'u 1-0 yenen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Erzurum'da coşkuyla karşılandı.

Spor Toto 2. Lig play-off finalinde Gümüşhanespor'u 1-0 yenen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Erzurum'da coşkuyla karşılandı.

Erzurum Havalimanı'ndaki perona yanaşan kafileyi taşıyan uçağa itfaiye ekipleri tarafından hortumlarla su sıkıldı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kulüp başkanı Ali Demirhan, teknik heyet ve sporculara uçaktan inişleri sırasında çiçek verildi.

Ellerinde kupayla havalimanına gelen kafileyi İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri ve taraftarlar karşıladı.

Havalimanından çıkışta taraftarlar Belediye Başkanı Sekmen, kulüp başkanı Demirhan ve bazı sporcuları omuzlarına alarak bir süre taşıdı.

Kurban kesimi ve davul zurna eşliğinde tezahüratların yapıldığı karşılamada, halk oyunu gösterisi yapıldı.

İstanbul'dan gelen ve kentteki taraftarları taşıyan otobüslerin Türk bayrakları ve mavi-beyazlı renklerle süslü yüzlerce araç, daha sonra şehir merkezine hareket etti.

Cumhuriyet Caddesi'nde başka kalabalık grubun karşıladığı konvoy, Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan Yakutiye Kent Meydanı'na kadar ilerledi.

Cadde üzerinde yüzlerce taraftar kafileyi taşıyan otobüsün önünü keserek "Şampiyon Erzurum", "En büyük başkan bizim başkan" ve "Marcio Nobre" tezahüratları attı.

Bir süre otobüs önünde yürüyen taraftarlar meşaleler yakarak görsel şölen oluşturdu.

Kentte turuna devam eden konvoy, daha sonra Olimpiyat Parkı'na gelerek takım ve yöneticiler için hazırlanan yemeğe katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, yaptığı açıklamada, kulübün, 2015-16 sezonunda 3. Lig'den, bu yılda 2. Lig'den 1. Lig'e çıktığını anımsatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Taraftarların her koşulda destek verdiğini belirten Sekmen, şöyle devam etti:

"Gün geldi sevindiler, gün geldi ağladılar. Onlara teşekkür ediyorum. Bütün sporcularımıza ve teknik heyetimize teşekkürü borç biliyoruz. Bakanlarımız Sayın Recep Akdağ ve Efkan Ala'nın, milletvekillerimizin desteği var, hepsine teşekkür ediyorum. Bu şehirde biz çok beraberlikleri birlikte yaşayacağız. Bu şehri biz kısa sürede olması gereken yere taşıyacağız. Tabii mutluyuz, sevinçliyiz ama ülkemiz bir terör belasıyla karşı karşıya. Şu anda Ağrı'da şehit ve gazilerimiz var. Bu şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bizim gönlümüzün insanları. Onlar dualarımızdan eksik olmayacak. Çünkü onlar olmazsa biz bu toplantıları ve bu mutlulukları yaşayamayız."

Kulüp başkanı Demirhan ise geçen yıl başlayan heyecanın bu yıl da sürdüğünü söyledi.

Güzel ve manevi şehir Erzurum'a ikinciyi kupayı getirdiklerini aktaran Demirhan, şunları ifade etti:

"Burada Erzurumspor için, arması için ter akıtan başta kıymetli sporculara, teknik ekibe, yönetime ve taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Eksi 25 derecede geldiniz tribünleri doldurdunuz, bize destek oldunuz. Biz de futbolcu arkadaşlarla sizi mahcup etmedik. Şampiyonluk kolay gelmedi. İstanbul'da dünyanın en güzel statlarından biri olan Vodafone Arena'da 25 bin kişi bizi destekledi, futbolcularımız da bizi mahcup etmediler. Bize lazım olan skoru aldık ve kupayı size getirdik. Bu şehir çok daha büyük yerleri hak ediyor. İnşallah bu şehri çok daha güzel yerlere getireceğiz. Dün inanılmaz bir ortam vardı ve İstanbul'da Erzurum'un düğünü vardı. Alnımız dik gittik ve alnımız dik çıktık. Erzurum, inşallah en yakın zamanda buralardan da çıkıp Süper Lig'e, hak ettiği yere gelecek."

Konuşmaların ardından sporculara altın hediye edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Erzurumspor Kulübü Mehmet Sekmen Gümüşhanespor İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title