Haberler

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, mazbatasını aldı -

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ahmet Edip Uğur, mazbatasını teslim aldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ahmet Edip Uğur, mazbatasını teslim aldı.

Adalet Sarayı'nda, İl Seçim Kurulu Başkanı Kemal Yılmaz'dan mazbatasını alan Uğur, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Mazbatamızı aldık artık, ayaklarımız yere daha sağlam basıyor" dedi.

Merkezdeki 6 Eylül, Karesi ve diğer ilçeleriyle büyükşehir olarak Balıkesir'e hizmet edeceklerini belirten Uğur, ilk meclis toplantısını 9 Nisan'da yapacaklarını anlattı.

Karesi ile 6 Eylül belediye başkanlarının makamlarının da Büyükşehir Belediyesi binasında bulunduğunu dile getiren Uğur, "Cuma namazından sonra makamı devralacağız. Büyükşehir olduğu için biz kurucuyuz aslında. Devir teslim yok ama sembolik bir devir teslim olacak. İsmail bey (eski Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok) de gelecek. Balıkesir'de yaşayan 1 milyon 200 bin kişinin başkanı olarak herkese eşit mesafede, hiç kimseye farklı muamele yapmadan bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz" ifadesini kullandı.

Belediye başkanı olan kişinin, kanunen partilerde faal görev alamadığını vurgulayan Uğur, bir çerçevede AK Parti'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliğiyle partide bulunmasının söz konusu olmayacağını, milletvekilliğinde de istifa edeceğini söyledi.

Partideki bütün görevleri bırakıp Balıkesir'e hizmet sunacaklarını bildiren Uğur, "Önce kuruluş yapıyoruz. Kanalizasyon, su işleri var, ulaşım koordinasyon var. İtfaiyesinden, ulaşımına ve otogarına kadar kuruluşları yapacağız ki faaliyete geçsin, yoksa sistem çalışmaz" diye konuştu.

Balıkesirspor'un hafta içinde galip gelerek üst lige çıkma şansını artırmasının hatırlatılması ve prim verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine Uğur, şunları kaydetti:

"İnşallah hafta sonundaki büyük önem taşıyan Orduspor maçına geleceğiz. Balıkesirspor, formda ve bu motivasyonun ekip olarak Süper Lig'e kadar devam etmesi gerekiyor. Şu anda herhangi prim açıklaması yapmıyoruz. Balıkesirspor, şehrimizin takımı. Balıkesir'i en iyi şekilde temsil etmesini arzuluyoruz ve her şekilde destek vereceğiz. Şu anda takımın motivasyonu iyidir. Futbolcular, çok uyumlular. Balıkesirspor'un başarısı için ne lazımsa onu yapacağız. İl olarak süper lige çıktık, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa ile yarışıyoruz. İnşallah Balıkesirspor da Süper Lig'e çıkacak."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Edip Uğur Balıkesirspor Kemal Yılmaz Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title