Haberler

Büyükşehir Ata Tohumlarını Efeler Sakinleriyle Buluştu

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından sahip çıkılan ata tohumlarından yetiştirilen fidelerin dağıtımlarına Efeler'de devam edildi. Binlerce vatandaş sıraya girerek fidelerini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun elinden aldı.

Vatandaşlara domates, biber ve patlıcan fidelerinden dağıtılırken biber olarak Yenipazar tatlı biberi, Bozdoğan acı biberi ve Aydın tatlı biberi dağıtıldı. Domates olarak düğme domates, Aydın salkım domates ve Koçarlı pembe domates dağıtılırken patlıcan olarak da Aydın karası, topan patlıcan ve alaca patlıcan dağıtıldı. Hepsi de ithal tohumlar yüzünden kaybolma tehlikesiyle yüz yüze gelmiş tohumlardan üretilen fideleri alan vatandaşlar, yerel tohumlara sahip çıkmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Yerel tohumların özgürlük olduğunu ve yerel tohumlara sahip çıkmanın yerlilik ve millilik olduğunun altını çizen Başkan Çerçioğlu, vatandaşlardan yerel tohumlara sahip çıkmalarını istedi. Başkan Çerçioğlu "Bu fideleri yetiştirmek için sadece bağ bahçe gerekmiyor. Bu fidelerden alacak olduğumuz sebzeleri balkonlarımızda saksılarda da yetiştirebiliriz. Bu tohumların kaybolmaması için vatandaşlarımızdan kendilerine mutlaka tohumluk ayırarak yerel tohumlara sahip çıkmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Fidelerden almak isteyen ve fidelerini Başkan Çerçioğlu'nun elinden alan vatandaşlar yerel tohumlara sahip çıktığı için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.

Fide dağıtımında sonra Atatürk Kent Meydanı'ndaki Millet İttifakı seçim çadırının önüne geçen Başkan Çerçioğlu, vatandaşlarla birlikte şarkılar söyledi ve küçük bir çocuğun isteğini kırmayarak onunla dans etti. Buluşmada genciyle yaşlısıyla yüzlerce vatandaş Başkan Çerçioğlu'yla hatıra fotoğrafı çekildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Efeler Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title