Haberler

Büyükşehir alışveriş merkezlerini denetleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 Mayıs'ta kademeli olarak hizmete açılacak alışveriş merkezlerinin korona virüs salgını nedeniyle uyması gereken kuralları tebliğ etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 Mayıs'ta kademeli olarak hizmete açılacak alışveriş merkezlerinin korona virüs salgını nedeniyle uyması gereken kuralları tebliğ etti. Zabıta ekipleri, 11 Mayıs'tan itibaren denetimlere başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamındaki kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması nedeniyle 11 Mayıs'ta hizmete açılacak alışveriş merkezlerine uymaları gereken kuralları tebliğ etti. Çalışanların ve müşterilerin sağlığını korumak için hazırlanan genelge İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatı doğrultusunda kentteki tüm alışveriş merkezlerinin yönetimlerine gönderildi. Pazartesi gününden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler alışveriş merkezlerinde denetime başlayacak. Kurallara uymayanlara yasal işlem başlatılacak.

Maske takmayanlar içeri alınmayacak

Genelgeye göre alışveriş merkezlerinin girişlerinde ateş ölçümü yapılacak ve müşteriler dezenfeksiyon işlemi yapıldıktan sonra içeri alınacak. Maske takmayanlar içeri alınmayacak. Girişten başlayarak zemine güvenli mesafe çıkartmaları yapıştırılacak. Alışveriş merkezlerinde gidiş ve geliş şeklinde yürüyüş yolları belirlenecek ve bunun için uyarı işaretleri konulacak. Alışveriş merkezlerindeki marketlere, mağazalara ve paket servis yapan dükkanlara bilgilendirme yazıları asılacak ve virüs hakkında sesli bilgilendirme yapılacak.

Her 10 metrekareye bir kişi düşecek

Mağazalara her 10 metrekareye bir kişi düşecek şekilde müşteri alınacak. Mağazalarda denenen kıyafetlerin UV ışınları ile dezenfekte edilmesi ve bu kıyafetlerin bir süre başka müşteri tarafından denenmeyecek şekilde ayrılması sağlanacak. Tamir, bakım, onarım, değişim, iade ve terzide tadilat gibi işlemlerin bu süre içerisinde yapılmayacak. Kasada müşterilerin ar asında en az ikişer metrelik mesafenin bırakılması sağlanacak. Tuvaletler, deneme kabinleri, yürüyen merdivenler, X-Ray cihazları ve güvenlik kapıları sürekli dezenfekte edilecek.

Döner kapılar ve asansörler kullanılmayacak

Alışveriş merkezindeki tüm çalışanlar maske, güvenlik personeli ise siperlik takacak. Temizlik personeli koruyucu kıyafetle çalışacak. Alışveriş merkezinde çalışan personel her masada bir kişi oturacak şekilde yemek yiyecek. Döner kapılar, asansörler, yemek katları ve çocuk oyun alanları kapalı tutulacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title