Haberler

Büyükkılıç, "Doktor Başkanlar Konuşuyor" programına katıldı

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Pandemi sürecinde yerel yönetimler" konusunun işlendiği "Doktor Başkanlar Konuşuyor" programına katılarak, tecrübe ve deneyimlerini paylaştı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Pandemi sürecinde yerel yönetimler" konusunun işlendiği "Doktor Başkanlar Konuşuyor" programına katılarak, tecrübe ve deneyimlerini paylaştı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özel Kalem TV'de Erengül Bilenser'in moderatörlüğünde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkan Yardımcısı ve Burdur Belediye Başkanı eczacı Ali Orkun Ercengiz'in de katıldığı programda salgın sürecinde yapılan çalışmaları anlattı, tavsiyelerde bulundu.

Büyükkılıç, doktor olmasının getirisiyle salgında zamanında karar alıcı ve uygulayıcı bir yaklaşım sergilediklerini belirterek, belediye bünyesindeki kurumlarla maske ve dezenfektan üreterek, sürece destek verdiklerini aktardı.

Sağlık çalışanlarına ücretsiz taşıma, filyasyon çalışmalarına araç, gereç ve eleman desteği verme, yurtlarda karantinada kalan hastalara yeme, içme, paket su dağıtımı gibi çalışmalara imza attıklarını anlatan Büyükkılıç, "Aylık 20 milyon TL ulaşım birimimize destek verdik ve asla yakınmadık. Yoğun olduğu dönemlerde ayakta yolcu taşımama iradesini ortaya koyduk, vatandaşlarımıza bulaşın engellenmesine en büyük katkıyı sağladık." ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, son dönemde 'bana bir şey olmaz' mantığıyla vaka sayılarında artış yaşandığını hatırlatarak, kronik hastaların ve gençlerin kalabalık ortamlardan uzak durmasının, ev oturmaları, taziye ziyaretleri gibi durumların uzaktan teknolojiden yararlanarak yapılmasının sürece katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Memduh Büyükkılıç Türkiye Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title